El Castell de Berga és una «aposta ferma» pel Consell Comarcal del Berguedà

Des del 2012 el Castell de Sant Ferran ha rebut uns 720 visitants

Cristina Prat
05 de juliol del 2017
Actualitzat el 06 de juliol a les 8:59h
La representant del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra; el president de l'Agrupació d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo i l'arqueòleg, Pere Cascante
La representant del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra; el president de l'Agrupació d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo i l'arqueòleg, Pere Cascante | Cristina Prat
El Consell Comarcal del Berguedà seguirà treballant per aconseguir la recuperació i renom del Castell de Berga. Així ho han explicat en una roda de premsa la representat del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra, el president de l'Agrupació d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo i un dels arqueòlegs que treballen en l'excavació de les restes de la fortificació, Pere Cascante. 

El Castell de Berga, propietat del Consell Comarcal del Berguedà, està en procés d'excavació. L'objectiu, tal com ha destacat Campillo, és que es puguin treure a la llum els elements més antics, per tal de donar-li valor històric i fer-lo més visitable. Campillo ha aprofitat l'ocasió per recordar que l'excavació arqueològica del Castell, iniciada fa tres anys, segueix sent possible gràcies a la col·laboració i implicació dels voluntaris del camp de treball que s'organitza durant la primera setmana de juliol. També ha destacat la bona acollida que té la iniciativa, ja que des del 2015 ha comptat amb uns 77 participants. 

Campillo ha precisat, però que hi ha tasques que requereixen l'ús de maquinària, ja que es tracta d'actuacions molt concretes. Aquest, ha explicat que tant des de l'Ajuntament de Berga com des del Consell Comarcal s'està col·laborant per facilitar aquestes feines. 
 

La representant del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra i el president de l'Agrupació d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo Foto: Cristina Prat


La representat del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra, ha incidit en la necessitat de divulgació que hi ha del Castell i, ha assegurat, que el Castell de Sant Ferran és "una aposta ferma" per part de l'ens que representa. 

El Castell de Berga és una fortificació medieval que va ser transformada al segle XVII, va ser utilitzat durant les guerres carlines i, posteriorment, va acollir un hotel. Durant els darrers anys, els professionals i voluntaris que hi han treballat han permès documentar la part del mur nord de l'Església de Santa Eulàlia i el mur sud. Per seguir treballant per millorar la seva conservació, Campillo i Cascante han coincidit en demanar implicació per part de les institucions, per tal de difondre i fer coneixedors a tots els visitants i berguedans que el Castell de Berga és un dels monuments històrics més importants de la ciutat. 
 

Excavació arqueològica del Castell de Berga Foto: Cristina Prat

Arxivat a