La CGT de Berga es posa al costat de la CUP i demana no finançar escoles concertades

El sindicat considera que CDC i ERC de Berga estan fent "demagògia" amb els arguments de discriminació de l'alumnat

Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:55h
Entrada de l'Escola Vedruna de Berga
Entrada de l'Escola Vedruna de Berga | Google Street View
El sindicat CGT de Berga ha fet públic el seu posicionament entorn del projecte pilot de millora postural que es portarà a terme en diversos centres públics de primària de la ciutat durant el curs que ve, i que ha generat polèmica, després que els concertats hagin criticat que no se'ls hagi inclòs. En aquest punt, l'Ajuntament de Berga va decidir filtrar només pel que fa a les escoles públiques i, concretament, l'escola Vedruna va lamentar aquests fets i va redireccionar una queixa als Síndic de Greuges a través de l'AMPA. 

Sobre aquest debat obert en el sí de la ciutat, la CGT s'ha manifestat "contrària" al finançament públic dels centres concertats, i ha animat l'Ajuntament de Berga a ser "molt més clar i exemplar en aquest sentit". "Ni un euro, directe o indirecte als centres privats de la ciutat", han etzibat en un comunicat. A més, han recordat que les escoles concertades "són escoles privades finançades en part amb diners públics", i han afirmat que la majoria són centres "religiosos, principalment catòlics" que perpetuen "el control de l'educació per part d'institucions retrògrades, dogmàtiques i contràries a la raó i al mètode científic". 

A més, han assegurat que el finançament privat "suposa la discriminació per classe i per origen dels alumnes que hi van" respecte de l'alumnat de les escoles públiques. 

Finalment, i sobre el posicionament sobre aquest tema de CDC i ERC de Berga, la CGT considera que els dos partits de l'oposició estan fent "demagògia" amb els arguments de discriminació de l'alumnat.
Arxivat a