ICV presentarà una moció perquè Berga instal·li desfibril·ladors al carrer i sigui ciutat cardioprotegida

Els ecosocialistes insten l'Ajuntament de Berga a treure el carrer 3 dels 7 DEA's que actualment hi ha en edificis municipals

Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:46h

El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres Foto: Aida Morales


El grup municipal d’ICV de Berga presentarà, al proper ple municipal d’aquest dijous, una moció perquè la ciutat es converteixi, de cara al 2019, en una ciutat totalment cardioprotegida. Aquesta és la voluntat de l’associació de Tot Cor, que ja s’ha posat en contacte amb associacions de veïns, botiguers, empresaris i particulars, per tal que la col•laboració públic i privada arribi a cobrir el sostre de fins a 19 DEA’s, que seria el nombre amb el qual es consideraria Berga com un municipi cardioprotegit. 

En l’anterior legislatura, han recordat els ecosocialistes, l’Ajuntament de Berga va adquirir, a través d’un ajut de la Diputació de Barcelona, 7 desfibril•ladors, que actualment estan instal•lats en edificis municipals que durant la nit estan tancats. En aquest punt, lamenten, Berga no es pot considerar una ciutat cardioprotegida. 

Per això, s’insta a l’Ajuntament a comprometre’s a treure al carrer 3 dels 7 DEA’s que actualment són propietat de la ciutat en un termini màxim de sis mesos, i a aprovisionar-se perquè, de cara al 2018, també es puguin treure al carrer els 4 que faltarien. Això comportaria agilitzar els tràmits tècnics que es derivin d’aquestes actuacions, i facilitar, per altra banda, la instal•lació de 4 DEA’s més en farmàcies de la ciutat, que ja s’han compromès a adquirir i mantenir els equips. A més, i si botiguers, empresaris, associacions de veïns o particulars volen col•locar-ne de nous, que també s’agilitzin els tràmits, i pel que fa al manteniment, que es busqui una solució per al manteniment dels equips, sempre que aquests es posin al servei de la ciutat. 
Arxivat a