El festival «Al Ras» suma sinergies amb el Konvent per buscar els límits del teatre, la música i la poesia

El petit festival torna a sortir dissabte 8 de juliol de la Font del Balç, per dirigir-se a un indret sorpresa enmig de la natura

Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat el 07 de juliol a les 17:46h
Part del cartell del festival Al Ras
Part del cartell del festival Al Ras
La tercera edició del Festival "Al Ras", que organitzen els artistes locals Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga aquest proper dissabte 8 de juliol a partir de les 19.00 hores creix amb més implicacions, amb l'objectiu de buscar la profunditat de l'art i de la natura. Segons han informat, aquest petit festival de tan sols un dia, incorpora, enguany, la col·laboració del Konvent de Cal Rosal, en un format similar al de l'any passat, però amb una prèvia el dia anterior, quan es realitzarà una inauguració musical.

Com és habitual, però, el festival arrencarà dissabte des de la Font del Balç, a partir d'on es realitzarà una petita caminada fins a un indret proper, sense desvetllar, enmig de la natura i al terme municipal d'Avià. Un espai de confluència, on la persones, la poesia, el teatre, la música sense endollar i les instal·lacions artístiques ompliran vistes i oïdes, per tal d'oferir una experiència de valors. 

"Al Ras és un festival cultural planer amb la natura com a pricnipal protagonista per posar en valor i donar a conèixer el patrimoni i el seu entorn a través del binomi cultura-natura", han explicat els organitzadors del festival. Tot això, han prosseguit, sota el guiatge artístic de diferents disciplines i intervencions efímeres, respectuoses amb l'entorn. 

Els col•laboradors de la tercera edició d'aquest any són la guardonada companyia Tràfec Teatre, la pintora berguedana Marta Parera, el músic basc Javier Olaizola, la companyia de teatre físic Successos Efímers provinent de Barcelona, l’actor empordanès Álvaro Prats, el músic Pablo Selnik i el poeta Jordi Vallverdú. Tots ells estrenaran propostes creades específicament per al festival, com ara el futur imprevisible de Tràfec, o la crítica a l'especulació urbanística de Prats i Selnik. 
Arxivat a