​El Consell Comarcal continua apostant per impulsar turísticament el Berguedà

Sol·licita finançament per rehabilitar el Xalet del Catllaràs i per posar en funcionament l'Estació de Trail Alt Berguedà

Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:50h
Imatge recent del Xalet del Catllaràs, obra d'Antoni Gaudí
Imatge recent del Xalet del Catllaràs, obra d'Antoni Gaudí | Consell Comarcal
El Consell Comarcal del Berguedà acaba de presentar un projecte per disposar de finançament dels plans de foment territorial de turisme de la Generalitat i valoritzar el patrimoni arquitectònic i natural. Entre les accions destaca la rehabilitació del Xalet del Catllaràs, on la voluntat de la corporació municipal de La Pobla de Lillet és convertir aquest edifici -obra d'Antoni Gaudí- en un producte turístic visitable.

En segon terme, destaca la posada en funcionament de l'Estació de Trail Alt Berguedà, un projecte intermunicipal innovador que respon a la creixent demanda del sector. El trail running és un esport consolidat al Berguedà, un dels millors indrets de Catalunya i d'arreu per a la pràctica d'aquesta disciplina.

L'oferta de curses de trail running a la comarca és extensa i variada a banda de tenir curses de renom nacional i internacional com la UltraPirineu, la Trail Catllaràs, el Trail del Moixeró, la Berga Trail, etc. totes elles curses de mitja i llarga distància. 

D'altra banda, aquesta Estació de Trail serà el complement perfecte a la munió d'activitats que en el sector de l'esport es realitzen de forma consolidada a la comarca. El Berguedà ha experimentat en aquests últims anys un creixement més que notable en activitats i serveis al voltant de la pràctica esportiva i la salut, apareixent activitats econòmiques que fins l'auge i consolidació d'aquest esport eren totalment inexistents. La voluntat és que molt aviat l'estació estigui en funcionament.

El Consell Comarcal del Berguedà espera que el projecte tingui el suport de la Generalitat de Catalunya, i disposar del cofinançament necessari per tal d’implementar-lo immediatament. S'ha presentat un pressupost de 681 mil euros.