El sindicat USOC es posa al costat de Vedruna i lamenta la «irresponsabilitat» i la «discriminació» de la CUP

El sindicat majoritari de les concertades demana a l'equip de govern que repensi la seva decisió

01 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:16h
Entrada de l'Escola Vedruna de Berga.
Entrada de l'Escola Vedruna de Berga. | Google Street View
La Federació d'Ensenyament de la USOC, sindicat majoritari en l'ensenyament concertat de Catalunya, també ha volgut fer públic el seu posicionament davant de la polèmica, que s'ha iniciat després que l'equip de govern de la CUP hagi deixat fora d'un pla pilot de millora postural les escoles concertades de la ciutat. Un debat que s'ha originat arran de la queixa de l'escola Vedruna i del posicionament a favor de la decisió d'aquesta, per part dels principals grups de l'oposició, CDC i ERC. 

En aquest cas, el sindicat ha lamentat la "irresponsabilitat" de la CUP i ha criticat que "discrimini" per "motius ideològics" una part de l'alumnat del municipi. "Ens sembla d'una gran irresponsabilitat per part de l'equip de govern el plantejament discriminatori perquè tots els alumnes d'una població han de tenir igualtat d'oportunitats en l'accés als serveis educatius o béns", ha plantejat la USOC. 

A més, ha continuat, la Llei d'Educació de Catalunhya reconeix la dualitat en el servei públic d'educació per tal de garantir la llibertat d'elecció de les famílies en un model educatiu, i considera que, amb aquesta decisió, "s'exclou uns alumnes pel sol fet de la titularitat de la seva escola". De fet, el sindicat ha estat contundent: "Els alumnes de l'escola concertada no són alumnes de segona categoria i, per tant, han de gaudir del mateix tracte que els de l'escola pública, amb independència de la ideologia de cada ajuntament". 

Per tot això, doncs, el sindicat ha demanat a l'equip de govern que "repensi la seva decisió" i es pugui garantir, d'aquesta manera, la "igualtat en el respecte pels drets" de tots els alumnes dels centres educatius de la ciutat. 
Arxivat a