Sant Jordi de Cercs celebra 40 anys de la fundació del poble

Diverses activitat i la presentació del documental "De Sant Salvador a Sant Jordi" omplen un cap de setmana de records

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:12h
Sant Jordi de Cercs.
Sant Jordi de Cercs. | Wikicommons/jqmj Queralt
Sant Jordi de Cercs recordarà, aquest cap de setmana, el moment de la seva fundació, com a entitat de població dins del municipi de Cercs. Un conjunt d'habitatges que es van construir a la força a principis dels anys 70 per donar cabuda als habitants de l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella, inundat per la construcció del pantà de la Baells, que es va inaugurar el 1976. Un moment històric agredolç, que va canviar part de la columna vertebral del Berguedà i que va ser especialment tràgic per a diverses famílies, que van veure's obligades a abandonar les seves llars per començar a viure en nou poble que, a dia d'avui, encara es desmarca per la seva urbanització unificada i regular. 

Els actes de celebració dels 40 anys començaran aquest dissabte 1 de juliol amb la inauguració de l'exposició "Lluites compartides" d'Òmnium Cultural a la biblioteca a les 12.00 hores. Una hora després es farà una visita guiada a l'exposició i, a la tarda, l'actuació de Toc Toc jocs, amb animació i tallers infantils. La visita guiada es repetirà a les 18.00 hores, i a les 21.00 es farà l'homenatge a la gent gran, seguit d'un sopar popular a la plaça Primer Comte de Fígols. Serà justament en aquest lloc on es farà, una hora després, un dels actes forts de la celebració dels 40 anys. A les 22.00 hores es projectarà el documental "De Sant Salvador a Sant Jordi", on s'explica la història d'aquest trasllat forçós i tot el que aquest va comportar, ja sigui a nivell personal, social o econòmic. 

El dia següent a les 9.00 hores hi haurà l'esmorzar de l'Associació de Caçadors de Carbonís per als voluntaris col·laboradors i, una hora després, la cercavila de gegants, grallers i la banda de cornetes i tambors. La plaça Primer Comte de Fígols acollirà, a partir del migdia, sardanes amb la Cobla Berga Jove i, també es podrà visitar l'exposició d'Òmnium durant el migdia i a la tarda. Finalment, la celebració acabarà amb un acte d'animació musical adreçat a tot tipus de públic, sota l'amenització de Divertimento. 
 

Consulta tots els actes del cap de setmana