Neix el SonaB Folk, un nou festival de música en directe per omplir les places de Berga

Les activitats han començat aquest dijous i s'allargaran fins el 27 de juliol |

Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:26h
Presentació del SonaB Folk .
Presentació del SonaB Folk . | AjBerga
Berga tindrà, des d’aquest estiu, un nou festival de música en directe, que buscarà donar a conèixer la música folk i dinamitzar les places de la ciutat. Així neix, segons ha anunciat l’Ajuntament de Berga aquest dijous, el SonaB Folk, una aposta de l’àrea de Cultura que vol impulsar la música i les actuacions en directe de diverses formacions. 

Aquest any, han explicat, s’ha fet una aposta per la música folk, motiu pel qual la programació compta amb grups d’arreu del territori català. Entre aquests, es podran veure des d’artistes locals, fins a noms que han participat en festivals consolidats i de renom com, per exemple, el Tradicionàrius de Barcelona. En paraules de la regidora de Cultura, Mònica Garcia, un festival que cada any variarà i evolucionarà, amb la voluntat que es puguin anar descobrint diversos gèneres musicals cada any. 

El primer concert del SonaB Folk s’ha realitzat a la plaça del Forn de Berga, amb un taller de danses de la Mediterrània i, posteriorment, un concert-ball a càrrec de la Berguedana de Folklore Total. Les activitats, però, continuaran el proper dijous 6 de juliol a partir de les 19.00 hores amb “Corrandes són Corrandes”, que oferirà un taller de cançó improvisada a la plaça de Sant Pere i, a les 21.30 hores, un espectacle d’improvisació de cançó fugaç amb una àmplia base musical. 

Més enllà d’aquí, la propera proposta és un taller de balls tradicionals el 13 de juliol a la plaça de Sant Joan, a càrrec del grup vocal “Ballaveu” a les 19.00 hores. Més tard, a les 21.30 hores hi haurà ball per a posar en pràctica la formació rebuda durant el taller, amb l’acompanyament del duet. 

El 20 de juliol serà el torn de la formació “La Carpeta”, que oferirà un taller de dansa a la plaça Maragall. A les 21.030 hores, a més, hi haurà ball folk amb música de violins i acordió a càrrec del mateix grup i en la mateixa ubicació. 

Una setmana després, la plaça Mossèn Huch acollirà, finalment, la clausura del festival el dijous 27 de juliol. A partir de les 19.00 hores hi haurà el taller de ball de bastons amb el grup “Cop de Garrot” i, posteriorment, el grup de folk mallorquí “Grollers de sa Factoria”, que faran un concert de folk combinant instruments autòctons i moderns. 

En tots els casos, han precisat, les activitats seran gratuïtes i per participar als tallers no caldrà inscripció prèvia. Pel que fa al pressupost, s’hi han invertit uns 7.000 euros, i es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Baleàrics i la col•laboració del grup musical local de la Berguedana de Folklore Total. 
Arxivat a