El Consell Comarcal impulsa un pla pilot per millorar la postura dels alumnes a les escoles

El projecte es portarà a terme durant el curs que ve i preveu implicar uns 2.000 nens i nenes del Berguedà

Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:41h

Un alumne. Foto: ACN


El Consell Comarcal del Berguedà impulsarà, durant el curs vinent, un pla pilot pioner al país, que treballarà la millora postural dels alumnes de primària. Una iniciativa, han informat, que sorgeix del Taller Coloma i de l'Associació Sala Puigverd, i que pretén millorar la salut dels alumnes dels centres a partir de la cura d'un mateix. 

En conjunt, es calcula que un alumne pot estar entre 400 i 800 hores de classe assegut durant el curs, de les quals en gairebé un 15% no es toca amb els peus a terra, ja que les taules i cadires tenen un format estàndard i cada alumne és diferent. Amb aquest nou pla pilot, s'intentarà que cada estudiant descobreixi i modifiqui la seva postura gràcies a les alces reposapeus "sit up", que són regulables en amplada i alçada. 

En aquest punt, un tècnic fisioterapeuta serà present als centres per explicar les postures correctes a l'hora de seure i, a partir d'aquí, els alumnes podran experimentar-ho. A més, també s'intentarà implicar persones amb diversitat funcional vinculades a un taller ocupacional, i s'explicarà als alumnes que, gràcies a la seva col·laboració, es destinaran uns diners perquè un nen o nena amb lesió neurològica pugui tenir assistència per aprendre a caminar. 

De moment, el projecte s’ha obert a totes les escoles de primària i d’educació especial del Berguedà, i està previst que compti amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona (50% del cost), el Consell Comarcal del Berguedà (25% del cost) i els ajuntaments de la comarca, que assumiran el 25% restant del cost. Pel que fa als alumnes, es calcula que seran uns 2.000 implicats.