La instal·lació de la fibra òptica al polígon de la Valldan començarà aquest estiu

Els empresaris podran decidir si volen rebre el servei, de la mateixa manera que es podran acollir a la xarxa de calor de la Mancomunitat de Municipis per la Biomassa

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:11h
Polígon Industrial de la Valldan de Berga
Polígon Industrial de la Valldan de Berga | Generalitat
La instal•lació de la fibra òptica al polígon industrial de la Valldan de Berga començarà aquest proper mes de juliol, segons ha informat l’Ajuntament de Berga. Serà així, ha indicat, després d’anys de reivindicacions dels empresaris de la zona, que reclamaven una millora del servei per agilitzar l’activitat diària. Ara, han especificat, l’empresa de telecomunicacions Telefónica ha obtingut la llicència d’obra per posar en marxa la banda ampla, i les obres es poden desencallar. 

La instal•lació es portarà a terme aprofitant les rases de la xarxa d’aigua calenta i calor industrial que actualment es troben en fase d’execució per part de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa. Aquesta mesura pretén aconseguir la coordinació d’ambdós projectes, de manera que es pugui aprofitar una part de l’obra executada, així com per establir els criteris que permetin un doble ús, tenint en compte la possibilitat de realitzar noves ampliacions de la xarxa de distribució dels serveis d’aigua calenta i calor industrial, en cas que sigui necessari. 

Segons ha indicat el consistori, la durada aproximada dels treballs d’instal•lació serà d’unes sis setmanes des de l’inici dels treballs. En aquest sentit, durant l’estiu es realitzarà la instal•lació del cablejat aeri en els traçats existents i això comportarà la substitució dels pals que es troben en mal estat o que es consideren obsolets. D’altra banda, allà on hi hagi una rasa operativa pel subministrament d’aigua calenta, el servei de fibra òptica serà soterrat, i cadascun dels usuaris podrà decidir lliurement si vol rebre o no algun dels dos serveis.
Arxivat a