Resultats positius de la primera inspecció a la Riera de Merlès, tot i constatar restes d'una festa

L'alcalde de Borredà assegura que s'ha millorat l'aparcament i la consciència ciutadana

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:37h
Restes d'una festa feta a l'entorn de la Riera de Merlès.
Restes d'una festa feta a l'entorn de la Riera de Merlès. | Joan Roma
La primera inspecció al tram de la Riera de Merlès que va realitzar el passat dissabte 17 de juny l’alcalde de Borredà, Joan Roma, va concloure amb una valoració positiva en el seu conjunt, malgrat un petit tram, on es van constatar les restes d’un a festa feta un o dos dies abans. Així ho ha informat Roma a través d’un comunicat, en què assegura que el resultat de la inspecció va ser “raonablement positiu”, ja que es va trobar força gent conscienciada sobre la necessitat de netejar i preservar aquest espai natural protegit que, ara ja, compta amb una ordenança reguladora. 

Segons ha informat, la Riera de Merlès tindrà, durant l’estiu, una campanya de neteja i preservació, que suposa una inversió de prop de 10.000 euros, repartits en dos trams. A la banda nord, que comprèn els termes municipals de Les Llosses (el Ripollès) i Borredà, s’han contractat els serveis de la Fundació MAP del Ripollès. Això suposa donar feina al personal d’aquesta i una aportació de prop de 2.500 euros per a cada ajuntament. Pe altra banda, el tram sud, on el Consell Comarcal del Berguedà encarrega la neteja al Grup Horitzó amb uns 5.000 euros d’aportació. Això també comporta donar feina al personal d’aquesta fundació, que s’encarrega de mantenir net el tram de La Quar, Lluçà (Osona), Santa Maria de Merlès i Puig-reig. 

En el tram inspeccionat, el de la part nord, ha especificat l’alcalde, també s’ha constatat la millora de l’estat dels aparcaments. Dels 120 vehicles que hi havia estacionats, ha puntualitzat, no n’hi havia cap en situació irregular. 

Durant les properes setmanes, Roma realitzarà inspeccions en altres zones de la Riera de Merlès per comprovar el compliment de l’ordenança i les situacions de civisme o incivisme que s’hi realitzen. Segons ha dit, s’haurà d’estar alerta i informar de les sancions existents, i s’haurà de parar atenció, ja entrats en el més de juliol, perquè els accessos a les cases de pagès o els camins de sortida i pas de vehicles d’emergències no quedin bloquejats.