Els millors estudiants pre-universitaris de Catalunya passaran per Berga al Fòrum de Joves Talents

Una quarantena d'estudiants realitzaran estudis sobre el vincle entre l'energia i l'aigua | Els nois i noies visitaran museus i instal·lacions del Berguedà i rebran una xerrada sobre autosuperació a càrrec de Xavier Caballol

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:49h
L’Exploratori de Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga  tornen a impulsar, aquesta setmana, el Fòrum de Joves Talents de Catalunya, un espai de ciència i tecnologia que acollirà els 40 millors estudiants pre-universitaris de Catalunya de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, per estudiar aspectes relacionats amb l’aigua i la tecnologia. 

Les activitats començaran el 28 de juny al Pavelló de Suècia de Berga, i el tema central serà el nexe entre l’aigua i l’energia, amb presentacions i ponències a càrrec de científics rellevants experts en la matèria, com Rafael Mujeriego, president de l’Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l’Aigua i catedràtic d’Enginyeria Ambiental (jubilat) de la Universitat Politècnica de Catalunya; Laia Sarquella, tècnica de la Divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català d’Energia. i Gabriel Borràs, responsable de l’àrea d’adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. 

Els estudiants participants han estat escollits pel Departament d’Ensenyament, i entre les activitats, també visitaran el Museu de les Mines de Cercs, l’embassament de la Baells, l’estació depuradora d’aigües residuals de Berga i el Museu de la Colònia Vidal. A més, també assistiran a un taller amb el berguedà Xavier Caballol, un exemple de superació després d’haver completat la Titan Desert 2017 en bicicleta amb només una cama. Aquesta és una de les proves més dures del món.  

El tancament del Fòrum serà dissabte 1 de juliol a les 17.30 hores, amb un acte obert al públic i la presentació dels resultats. A les 19.30, el director de l’Institut de Ciències Fotòniques i Premi Nacional de Recerca 2016, Lluís Torner, oferirà una conferència anomenada “Recerca: explorar la frontera?”, en un acte conduït per la meteoròloga de TV3, Gemma Puig, que finalitzarà amb la interpretació musical del duet format per la soprano, Queralt Aymerich, i la pianista, Mariona Casellas.