Santi Vila aposta per ampliar la C-16 fins a Bagà amb operadors privats

El conseller afirma que el Túnel del Cadí va suposar una veritable “revolució"

Redacció
05 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 18:27h
El conseller Santi Vila a la commemoració dels 30 anys del Túnel del Cadí
El conseller Santi Vila a la commemoració dels 30 anys del Túnel del Cadí | Aida Morales

Acte de commemoració dels 30 anys del Túnel del Cadí Foto: Aida Morales


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha refermat el compromís del Govern per tirar endavant el tercer carril reversible de la carretera C-16 entre Berga i Bagà. Ho ha dit a l'acte de commemoració dels 30 anys del Túnel del Cadí davant de la plana major de la Cerdanya i el Berguedà, on ha obert la porta a fer-ho amb el finançament d'operadors privats. 

“Si això ho ha de finançar el Govern, tardarem alguns anys a poder fer-ho; però si busquem alguna forma amb audàcia de fer que operadors privats en hi puguin ajudar, es podria mirar d'anticipar”, ha declarat. Vila també s'ha compromès a culminar la redacció del projecte del tercer carril reversible durant el 2015, com ja es va anunciar fa un any, i a que aquest pugui estar en funcionament el 2017. 

Pel que fa als continuats accidents al tram de Cercs, ha reconegut que el Govern “no està content amb la C-16”, i més quan és una carretera amb puntes de trànsit durant molts caps de setmana, que no s'estan resolent “de manera satisfactòria”. El conseller ha considerat important solucionar les dificultats del tram entre Berga i Bagà per poder enllaçar realment l'àrea metropolitana amb França dins de la ruta europea anomenada E-9.

 
També ha valorat molt positivament la “revolució” que ha suposat el Túnel del Cadí, que fa 30 anys va permetre connectar el Litoral amb el Pirineu, i ha indicat que, el proper pas, s'ha de donar “amb intel·ligència”. Per això, ha mostrat la seva plena confiança amb l'empresa que gestiona el Túnel, Abertis, de manera que s'aconsegueixi optimitzar aquesta infraestructura i aprofitar-ne totes les oportunitats. 

Respecte pel territori

El Director General d'Abertis, Josep Lluís Giménez, ha volgut felicitar totes les persones que, al llarg d'aquests 30 anys han permès el bon funcionament del Túnel del Cadí, i ha fet un resum dels avenços tècnics que aquesta infraestructura ha anat adoptant amb el temps. Alhora, ha mostrat el seu compromís amb el territori i la voluntat de l'empresa de respectar l'entorn. “L'harmonia del medi natural, els respecte pel medi ambient i la integració en el paisatge segueixen essent un dels reptes”, ha afirmat.

Giménez també ha avisat que Abertis “és conscient” que està gestionant una obra pública i que, per això, el seu objectiu és el de continuar mantenint els nivells de qualitat i servei públic.
 

Santi Vila parlant amb actors del Berguedà i de la Cerdanya Foto: Aida Morales