MAPA Protecció Civil demana col·laboració ciutadana davant la persistència del risc d'incendi

Continua l'onada de calor | La Catalunya Central i Ponent, les zones on cal extremar la precaució

Redacció
24 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:29h
Incendi forestal a Agramunt, aquest dissabte
Incendi forestal a Agramunt, aquest dissabte | Agents Rurals
Protecció Civil de la Generalitat demana màxima prudència i col·laboració activa a la ciutadania avui per la persistència de l’onada de calor i l’elevat risc d’incendis.
 
Es demana seguir els consells del Departament de Salut pel que fa a les temperatures extremes, tenint cura dels nens petits i la gent gran, vigilant que s’hidratin adequadament, ja que la gent gran té menys sensació de set que un adult. Cal també evitar les hores de màxima insolació per sortir al carrer a passejar els animals de companyia, per exemple.  Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM informa que els incidents relacionats amb la segona onada de calor que s’han atès al Telèfon 061 de CatSalut Respon des de l’inici de l’alerta del Pla PROCICAT fins avui són 66. D'aquests, els incidents que han requerit l'activació d'un metge a domicili o ambulància del SEM, són 58.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les temperatures extremes afectin avui principalment les comarques de la Catalunya Central i les de Ponent. Per demà diumenge, la previsió de temperatures extremes queda limitada a les comarques de Ponent.
 
Cal insistir que en cas d’anar a la platja, cal evitar ficar-se al mar si hom es troba malament, marejat per la calor, ja que podria ofegar-se. Cal refrescar-se sovint a les dutxes i en cas de trobar-se malament avisar al socorrista o trucar al 112.
 
També es demana col·laboració activa per minimitzar el risc d’incendi, molt alt aquests dies, evitant conductes de risc com tirar petards a prop de zones agrícoles o forestals, evitant llençar qualsevol cigarreta des d’un vehicle encara que sembli apagada i avisant immediatament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya en cas de divisar una columna de fum.
 
En aquest sentit convé recordar que Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d'Alerta el Pla per risc d’incendis INFOCAT i tots els cossos operatius vinculats a la gestió d’emergències i prevenció i extinció d’incendis es troben especialment tensionats.
 

Mapa zones de perill per temperatures extremes. Foto: Gencat