La Flama del Canigó torna a arribar a Berga durant la nit de Sant Joan

Òmnium Cultural del Berguedà serà l'entitat encarregada d'organitzar els actes | Diferents associacions esportives portaran la flama per tota la ciutat i fins a la plaça Viladomat, on s'encendrà una gran foguera

Redacció
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:26h
Revetlla de Sant Joan.
Revetlla de Sant Joan. | Adrià Costa
El foc de la Flama del Canigó tornarà a arribar a Berga aquest proper divendres 23 de juny, per celebrar l’inici del solstici d’estiu durant la nit de Sant Joan. Vindrà, segons ha informat l’Ajuntament de Berga, des del cim d’aquesta emblemàtica muntanya de Catalunya, distribuint-se per diferents llocs del país, per tal d’encendre les fogueres de les poblacions catalanes durant la nit més curta de l’any. 

Al Berguedà, arribarà a través de diversos grups de persones que habitualment es desplacen fins al Canigó per recollir la flama. En el cas de Berga, Òmnium Cultural del Berguedà ha estat l’encarregada d’organitzar la rebuda, a través de diversos actes per a tots els públics. De fet, la flama encetarà el recorregut a la plaça Gernika de Berga a les 17.00 hores, de la mà dels Amics de la Flama. Tot seguit, un grup d’esportistes dels clubs Mountain Runners, JAB-Berga, Club Atlètic Berga i Club Esquí Berguedà realitzaran un itinerari per la ciutat, carregant-la i fent parada a la Residència de Sant Bernabé de Berga. 

A continuació, els actes es traslladaran a la plaça de Sant Pere, on hi haurà una audició de sardanes a les 18.00 hores a càrrec de la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Berga i, posteriorment, l’acte de rebuda i encesa del peveter. L’entitat encarregada de llegir el manifest de Sant Joan escrit per Toni Ayala serà la Bauma dels Encantats, que finalitzarà amb una actuació conjunta dels gegants i l’Esbart Queralt. Després, algunes poblacions berguedanes com per exemple Avià, l’Ametlla de Merola (Puig-reig), Castellar del Riu, Gironella, Gósol, Montclar, Saldes, Sant Corneli, Sant Julià de Cerdanyola, Vilada i el districte de la Valldan recolliran el foc per portar-lo als seus nuclis. 

Actes culturals i festius 

La plaça Viladomat serà l’epicentre dels actes culturals i festius de la vigília de Sant Joan. Allà, els alumnes de l’Institut Guillem de Berguedà portaran a terme tot un seguit d’activitats solidàries adreçades a les persones refugiades i, a les 18.00 hoers, la companyia Quasipunt pujarà a l’escenari per oferir un espectacle infantil titulat “Els contes del Bernat i la Bruna”. 

El duet intercultural format per Adrii Sysenko i Quico Bertran actuarà a les 19.30 hores i, a les 22.00 del vespre, serà el torn del músic Joan Altarriba, que s’encarregarà d’amenitzar el ball de la revetlla. L’encesa de la foguera serà a càrrec de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga. Per últim, el Castell de Sant Ferran acollirà un sopar i una foguera, que finalitzarà amb una ballada a ritme de folk.