El Berguedà és la comarca amb més activitats de lleure de Catalunya

S'organitzen 60 colònies, 161 acampades, 42 rutes, sis camps de treball i 32 casals d'estiu

Redacció
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:44h
Un casal d'estiu.
Un casal d'estiu. | Cedida
La comarca del Berguedà destaca, durant Setmana Santa i estiu, per la gran quantitat d'activitats de lleure que s'hi realitzen, fruit de la seva llarga tradició de combinar lleure i natura. Durant el 2016, però, i segons dades de la Direcció General de Joventut, aquesta comarca s'ha tornat a situar com la pionera del país en la seva organització. En total, han informat, s'han organitzat 269 estades amb pernoctació i 32 sense. Aquestes integren colònies, acampades, rutes i camps de treball, a banda de casals d'estiu, i han arribat a mobilitzar 9.057 monitors i infants. Per sota del Berguedà, les comarques més receptores d'activitats de lleure són el Ripollès, l'Alt Empordà, Osona i la Garrotxa. 

Per Setmana Santa del 2017, específicament, al Berguedà hi va haver 51 activitats notificades, de les quals el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà en va visitar 37. De fet, els tècnics d'aquest òrgan són els encarregats de vetllar pel compliment de la normativa, coordinant-se amb ajuntaments, propietaris, serveis d'emergències, centrals de reserves, agrupaments i esplais. A més també són els encarregats de fer les visites de seguiment de les activitats, per tal d'assegurar el compliment de la normativa. 

En aquest inici d'estiu, per altra banda, ja hi ha més de 150 activitats notificades al Berguedà, i s'espera que torni a ser la comarca capdavantera de Catalunya en quant a número d'activitats i participants. Segons han indicat, els organitzadors poden informar de l'activitat fins a set dies abans de l'inici, de manera que no estan totes notificades. 

En qualsevol cas, però, hi ha un alt nivell de coordinació amb els agents de seguretat i, per això, el Consell Comarcal es reuneix periòdicament Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i representants de l'Institut Català de la Salut (ICS) perquè això sigui així. A banda, també s'han fet diverses reunions amb altres comarques i amb agrupaments i esplais on la veu del Berguedà es té molt en compte a l’hora d’encarar els diversos temes relacionats amb les activitats de lleure.