El Berguedà, acreditat per la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals

L'ADBerguedà treballarà per fomentar l'ocupació i trencar barreres i estereotips respecte de les persones amb malalties mentals

Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:48h
Reunió de la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals.
Reunió de la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals. | ADBerguedà
El Berguedà ha passat a ser una comarca acreditada per la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals de la Diputació de Barcelona. Va ser el passat 13 de juny, quan el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, va ser present en l’acte de creació de l’òrgan directiu, que ha de permetre continuar fomentant l'ocupació i combatre les barreres per a persones en diferents situacions. 

En aquesta trobada, ha informat l’ADBerguedà, es va fer balanç de la feina que fan anualment aquestes oficines, i es van posar sobre la taula algunes reflexions sobre els reptes de futur que s’han de tenir presents per treballar la inserció laboral, com ara el cas de les persones amb malalties mentals. 

La finalitat de l’Oficina,  impulsada per l’Agència al Berguedà, és oferir a les persones usuàries un conjunt de serveis especialitzats orientats a la millora de l’ocupació amb una metodologia de treball específica adaptada a les seves necessitats; i per altra banda, combatent les barreres i els obstacles que els dificulten l’accés i la permanència al mercat de treball, apropant-se a les empreses i la societat en general.

Les persones amb trastorn de salut mental tenen més dificultats d’integrar-se en el mercat de treball a causa dels estereotips, prejudicis i discriminació que encara existeixen en la societat, ha recordat l’ADBerguedà. Per aquest motiu l’any 2007 el Berguedà es va incorporar a la Xarxa d’OTL’s de la Diputació de la demarcació de Barcelona. 

Pel que fa a les empreses, l’objectiu principal és sensibilitzar els seus impulsors sobre la situació d’aquestes persones i del seu potencial, principalment a través d’un treball en xarxa intens.