El Pedraforca viatja a Itàlia com una de les muntanyes emblemàtiques de la Mediterrània

Membres de l'ADBerguedà estudien maneres de potenciar turísticament tots els recursos al voltant d'aquesta mítica muntanya de Catalunya

20 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:04h
Visita de membres de l'ADBerguedà a Itàlia per parlar de les muntanyes emblemàtiques del Mediterrani.
Visita de membres de l'ADBerguedà a Itàlia per parlar de les muntanyes emblemàtiques del Mediterrani. | ADBerguedà
El Pedraforca ha estat present a Itàlia aquest mes de juny, de la mà de representants de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), en la trobada internacional del projecte EMbleMatiC, de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani. Ha estat a la localitat d’Assergi, dins del Parc Natural del Gran Sasso, continuant la feina que es va fer el mes de gener al Canigó.
 
En aquesta trobada, s’han tractat temes administratius, financers i de gestió del projecte, així com aspectes de comunicació interna i externa a treballar durant els propers tres anys. Dimecres es va realitzar una reunió del comitè tècnic i una altra del comitè directiu, i es van presentar diferents experiències, així com dues empreses que ofereixen productes turístics vinculats al menjar de proximitat i activitats al medi natural.
 
Dijous es va destinar el dia a visitar el territori i patrimoni natural del Gran Sasso, i divendres es va començar a dibuixar l’estratègia de futur de cadascuna de les muntanyes, explicant quins són els principals reptes per afrontar de cara al futur.

El Pedraforca és l'única muntanya de Catalunya que participa en aquest projecte de vuit muntanyes, un programa impulsat amb ajut europeu, que permetrà que es puguin realitzar accions a la muntanya per valor de 320.000 euros durant els propers tres anys.  Amb aquestes actuacions es pretén desenvolupar una nova oferta turística diferent, allunyada de la creació de productes turístics genèrics, i que pivoti sobre una nova forma d’entendre el turisme més sostenible i responsable.

En total, la subvenció del programa Interreg Med ascendeix a 1,9 milions d'euros, que s'ha de repartir entre totes muntanyes mediterrànies. De Catalunya, el Pedraforca és l'única escollida, tot i que també en formarà part la Serra de Tramuntana de Mallorca. Més enllà d'aquí, la llista es completarà amb el Canigó, la Sainte-Victoire (França), l'Etna i el Gran Sasso (Itàlia), el mont Olimp i el mont Ida (Grècia), a part del Cikà d'Albània.