Joan Tardà: «La Patum explica què som com a poble»

El diputat d'ERC al Congrés demana que la ciutadania no "s'espanti" davant dels canvis que hi haurà al país durant el segle XXI

18 de juny del 2017
Actualitzat a les 23:56h
El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà a la Patum de Berga.
El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà a la Patum de Berga. | Aida Morales
El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assistit, aquest diumenge, a la Patum de Berga. Ho ha fet després d'anys de no poder-la viure, recordant èpoques de joventut, ha explicat en declaracions a aquest diari, i amb el "goig" de poder tornar-la a gaudir des del balcó de ld'Ajuntament de Berga. "És un honor extraordinari", ha declarat, ja que la Patum és una de les manifestacions de cultura popular "més elevades" de Catalunya, que ajuda a entendre el poble català: "Explica què som com a poble; un poble que al llarg de la història ha anat forjant tradicions". 

"La Patum forma part del nostre dipòsit cultural de nació mil·lenària", ha declarat. En aquest sentit, doncs, més que un "símbol nacionalista o independentista", ha dit, considera que és un "símbol nacional", que explica l'expressió del poble: "És un símbol de país, forma part de la cultura popular del nostre país". Per això, ha considerat, és positiu que la ciutadania també "vibri" amb la Patum, que creixi amb ella i que l'ajudi a evolucionar "amb llibertat". "Que ningú s'espanti davant dels canvis que plantejarà el segle XXI", ha demanat. 

En aquesta línia, ha afegit, i a nivell polític, ha assegurat que, tant ERC, com el president Carles Puigdemont i la CUP "compliran amb la paraula donada d'obrir els col·legis electorals" per tirar endavant el referèndum. Serà, ha indicat, una "festa de la democràcia", ja que aquest és el "compromís" del Govern de Catalunya. 
Arxivat a