Passacarrers de dissabte, multitudinari i festiu

Milers de patumaires vibren en la segona Passada de Patum i ressegueixen places i carrers de Berga fins a Sant Pere

Redacció
17 de juny del 2017
Actualitzat el 18 de juny a la 13:09h
Gegants a la plaça de Sant Pere, en l'inici del Passacarrers.
Gegants a la plaça de Sant Pere, en l'inici del Passacarrers. | Aida Morañles
Patum continua a Berga, a tot drap i sense pauses. Aquesta és la sensació aquest dissabte, un dels dies amb més visitants a la capital del Berguedà, quan les comparses de les Maces, les Guites i els Gegants tornen a omplir per fer vibrar els carrers de la ciutat, resseguint places i fent homenatge als Administradors. Ha estat a partir de les 19.30 hores, amb una sortida triomfal des de la plaça de Sant Pere, que s'ha omplert dels colors típics de Patum i milers de patumaires saltant a l'uníson. 

A partir d'allà, les comparses pugen cap al centre històric de la ciutat, desplaçant-se, com és habitual, fins a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, i per dirigir-se, acte seguit, cap a l'altre extrem, carrer del Roser i tornar fins a la plaça de Sant Joan. Allà comencen els tirabols, un dels moments apoteòsics i més esperats de la nit, que inicien la remuntada al ritme d'Ella s'ho pensa fins a la plaça de Sant Pere, on finalitza l'última Passada d'aquesta Patum. 

Un Passacarrers que s'acostuma a diferenciar de l'anterior per ser més global, atraure més gent de fora del Berguedà i conformar gran aglomeracions. Un espai per als amants de la Patum, però també una Patum diferent i festiva per a les persones que la vulguin viure des de la festa, les atraccions o les activitats complementàries. Ja en el cap de setmana, les temperatures han disminuït respecte de l'inici de la festa el passat dimecres, tot i que l'ambient continua sent xafogós. 
 

MAPA El recorregut de la Passada d'aquest dissabte

Arxivat a