La Patum ja es pot veure i viure en vídeos inèdits de 360 graus

El berguedà Gerard Esteban gestiona un canal de Youtube amb vídeos fets des de dins de la festa

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat el 21 de juny a les 17:53h
1200_1497900013play_1497899995
1200_1497900013play_1497899995

La Patum de Berga ja es pot veure amb vídeos de 360 graus a través d'un canal de Youtube. Es tracta de la inciativa promoguda pel jove berguedà Gerard Esteban, que pretén mostrar la festa berguedana des d'una perspectiva més àmplia, a través de vídeos que permeten aproximar-se a les sensacions i a la visió d’una persona que està saltant a plaça.  Per veure correctament les imatges en 360º, però, cal que es tingui actualitzada d'APP de Youtube al mòbil o que utilitzin navegador Chrome també actualitzat.

Esteban va crear el 2014 aquest canal de Youtube, on hi va començar a penjar diferents vídeos que mostraven la realitat que veuen les persones que salten a la Patum, com la visió d’un acompanyant de Ple, la vista d’un nen en un salt d’Àliga a Patum de Lluïment o el que veu una persona que porta la guita xica als tirabols de la plaça Sant Joan. L'impacte i visualitzacions dels vídeos va ser molt gran i, aquest fet, va seguir motivant a aquest berguedà a crear més vídeos amb perspectives inèdites sempre enregistrant la Patum des de dins. 

Aquest any, Esteban aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves càmeres de filmació en 360 graus, i la preparació de les xarxes socials per emetre aquest tipus de vídeos. Per veure'ls, només cal tenir un mòbil que tingui aplicació de Youtube actualitzada, o bé des de l'ordinador. A més, també es poden veure amb ulleres 3D. Per tal de poder veure la perspectiva, s'ha de clicar sobre la imatge i fer-la rotar.

El projecte pretén mostrar la visió que la majoria de berguedans tenen al gaudir i participar en la Patum a peu de plaça, a peu de carrer. Alhora és una forma d'acostar la Patum a totes aquelles persones grans que no poden sortir de casa o que ja no poden saltar a Patum i totes i tots els patumaires que estiguin fora del Berguedà durant el Corpus. 





Arxivat a