Desenes de patumaires recullen els salts de Plens i en destaquen la democratització

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i la regidora de Patum, Mònica Garcia, reparteixen personalment els salts

Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:43h
Un dels patumaires afortunats recollint el val per fer de Ple de la Patum.
Un dels patumaires afortunats recollint el val per fer de Ple de la Patum. | Carles Palacio
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i la regidora de Patum, Mònica Garcia, han estat aquest dijous al vespre les encarregades de, personalment, anar entregant els vals per saltar de Ple a les 152 persones afortunades que van guanyar el sorteig que es va realitzar a principis de setmana.

Un procés de democratització de la Patum que s'ha realitzat a la força, després del conflicte obert dins de la comparsa arran de les tres expulsions per "traïció i sedició". En aquest cas, l'Ajuntament va decidir entomar la responsabilitat dels Plens, convertint-se en el que seria la figura de cap de colla, i d'aquesta manera decidir, segons el punt de vista de l'equip de govern, com seria el repartiment de salts. Bona part d'aquests es van decidir posar a sorteig, mentre que altres, es van repartir entre els vestidors (10 cadascun) i els membres del consistori a qui tradicionalment s'entreguen salts.
 
L'entrega es fa aquest dijous i també diumenge, de les 19.00 hores a les 21.00, des de la taquilla on més tard es reparteixen les caretes i els vestits. Els guanyadors del sorteig s'hi han d'adreçar amb la persona que els acompanyarà, i mostrar el DNI. En el cas dels menors, aquests han d'anar acompanyats, a més, per un tutor legal. Els afortunats, que des de les 19.00 hores han anat arribant, han recollit el val per fer de Ple, que serà el que després hauran d'entregar per recollir la vestimenta.

En general, els patumaires afortunats han valorat molt positivament el sorteig, ja que consideren que es tracta d'un procés democratitzador de la Patum. En bona part dels casos, segons han explicat, mai havien saltat de Ple. 
Arxivat a