Els geganters de la Patum estrenen noves faixes de farcell, recuperades del 1927

Els membres de plantilla de la comparsa llueixen la nova indumentària aquest dimecres, després que dimarts la portessin els geganters de la Llar Santa Maria de Queralt

14 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Una colla de geganters amb les faixes noves de farcell.
Una colla de geganters amb les faixes noves de farcell. | Aida Morales
La comparsa dels Gegants ha decidit recuperar, durant aquesta Patum, un complement distintiu que es portava fa 90 anys, i que és la faixa de farcell que, tal com s'ha pogut comprovar en diferents fotografies, els membres de la comparsa lluïen durant la festa berguedana. D'aquesta manera, doncs, els 16 geganters oficials ja s'han pogut veure, aquest dimecres durant la Passada de migdia, amb aquest nou complement, que s'ha elaborat especialment per a l'ocasió, simulant el teixit que s'havia portat el 1927. 

Aquestes faixes s'han comprat des de la colla, amb els diners que van sobrar del doble aniversari, segons han explicat. Amb elles, però, volen ser més "respectuosos amb la tradició" dels Gegants de la Patum i, per això, també n'han regalat als membres de la comparsa de la Patum de la Llar Santa Maria de Queralt, que van ser els primers en estrenar-les aquest dimarts, i als de la Patum Infantil, que se les posaran divendres. 

"Ens omple d'orgull que siguin ells, els geganters i geganteres de la Llar, els que estrenin aquestes feixes noves de trinca però teixides amb una trama de memòria", han afirmat respecte d'aquesta peculiar Patum, una de les més "estimades de la vila", han precisat. 

Els geganters, però, només portaran les faixes de farcell durant els actes de dia i Lluïment. D'aquesta manera, doncs, es podran tornar a veure aquest dijous al migdia, així com dissabte i diumenge a la mateixa hora. 
 

El geganter en plantilla Albert Dorna abraçant l'exgeganter Josep Casòliva, que ha deixat la camisa aquest any. Foto: Aida Morales

Arxivat a