La Patum Infantil titlla de «ridícula» la normativa del foc amb una pancarta a la plaça de Sant Pere

L'anomenada Patum dels nens afirma que "no és pirotècnia", sinó "cultura" i denuncia una normativa feta per "buròcrates"

14 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:47h
Pancarta a la plaça de Sant Pere, per criticar la imposició de la normativa del foc a la Patum infantil.
Pancarta a la plaça de Sant Pere, per criticar la imposició de la normativa del foc a la Patum infantil. | Aida Morales
L'Associació de la Patum Infantil està en peu de guerra conra la normativa del foc. Malgrat que aquest any s'han vist obligats a aplicar-la i, per tant, ascendir fins a 10 anys, l'edat dels nens i nenes que conformen les comparses de foc (Maces, Guites i Plens), no han volgut iniciar la festa sense fer pública la seva queixa. Per això, aquest dimecres al migdia, el Passacarrers de la Patum de Bega ha començat amb una pancarta penjada al costat de l'Ajuntament, on es deixa ben clar que la Patum Infantil està "en contra" del que anomenen una "ridícula normativa del foc". 

Així mateix, han considerat que aquesta llei està "feta per buròcrates que no tenen ni idea de què són" les festes i tradicions com la Patum, i han volgut recordar que no són pirotècnia, sinó "cultura".

Amb aquesta pancarta, doncs, l'associació insta tothom a fer-se fotos i a penjar-les a la xarxa d'Instagram amb alguna comparsa de foc, amb l'etiqueta #PatumInfantil #SomCultura. El resultat de tota la gent que hi doni suport es concentrarà en una galeria d'imatge a la pàgina web de la festa dels més petits. 
Arxivat a