La Patum de la Llar; la més especial, viscuda i emocionant

Els nois i noies del Taller Coloma i de la Llar Santa Maria de Queralt de Berga omplen, acompanyats de desenes de patumaires, el pati de l'escola en la seva particular representació de Patum

13 de juny del 2017
Actualitzat a les 23:14h
Patum de la Llar
Patum de la Llar | Aida Morales
Particularment emocionant. Com sempre, però aquest any potser encara més, és com s'ha viscut la Patum de la Llar. I és que aquest dimarts, l'esperit patumaire ha destacat per l'essència, des de la innocència dels sentiments, i lluny de polèmiques d'una Patum que ha començat l'any notablement viciada. La Patum de la Llar Santa Maria de Queralt ha demostrat, altra vegada als berguedans, que és una festa plenament respectuosa i emocionant. 

Així s'ha pogut viure, envoltada de famílies i petits patumaires, la festa més especial de totes, en què els usuaris del Taller Coloma d'Avià i de la Llar Santa Maria de Queralt han entomat el paper de les comparses de la Patum i, després de setmanes d'assaigs, han representat, com mai, el que tots defensen com un sentiment.

Ho han fet amb algunes novetats, segons ha explicat a NacióBerguedà la comissió de Patum de l'escola, ja que la composició d'algunes comparses s'ha modificat, tal com s'acostuma a fer cada tres anys. D'aquesta manera, doncs, colles com els Turcs i Cavallets, la Guita Grossa o les Maces han canviat alguns dels seus components, alhora que s'ha incorporat un tercer Àngel i un canvi en els Nans Vells. 
 

Els Nans Vells a la Patum de la Llar. Foto: Aida Morales


A més, i com a novetat, els geganters de la Patum de la Llar han estat els primers en estrenar noves faixes. Aquestes han estat un regal dels geganters de la Patum, que estrenaran aquests antics complements durant els actes de dia, rememorant el vestuari de fa dècades. Per altra banda, han remarcat, també s'ha elaborat un nou vestit d'Àngel, i s'han fet petits arranjaments a la cua de l'Àliga i a la mà d'un dels Gegants. 

"Estan molt contents, i alguns molt nerviosos, però s'ho coneixen, ja que molts també són veterans", han explicat des de la Llar a aquest diari. A més, han remarcat, des de fa 15 dies es fan assajos setmanals de la Patum i, aquest dilluns, es va fer una representació interna, per a aquella gent que no pot ser al pati, per motius físics o de salut. 

Aquesta Patum, però, ha tornat a parlar per sí sola. L'emoció dels usuaris del Taller Coloma i de la Llar ha omplert l'espai, i els sentiments han aflorat en més d'una ocasió. Abraçades, plors i somriures. Sense cap mena da dubte, la Patum més especial, viscuda i emocionant. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Patum de la Llar 

 

El salt de Plens a la Patum de la Llar. Foto: Aida Morales

Arxivat a