El cap de les Maces, Marc Vallejo, deixa la comparsa dels Plens

Vallejo afirma que comparteix les reivindicacions dels tres exmembres de la plantilla i s'autoanomena "quart expulsat"

13 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:35h
Provant els primers fuets a la plaça de la Ribera
Provant els primers fuets a la plaça de la Ribera | Aida Morales
El membre de la plantilla de la comparsa dels Plens de la Patum i responsable de les Maces, Marc Vallejo, ha decidit convertir-se en el "quart expulsat", després d'anunciar que deixa aquesta colla perquè comparteix totalment els motius que van reivindicar els tres companys, actualment exclosos de la comparsa, per "traïció i sedició". 

"És una decisió difícil perquè deixar les coses que t'estimes es converteix sempre en una contradicció", ha afirmat. En aquest sentit, ha indicat que deixa "bons moments viscuts", i que això l'entristeix, però també ha assegurat que plega per "solidaritat" amb els tres companys, ja que està "totalment d'acord amb els valors" que aquests van defensar en el moment em què es va encendre la polèmica. A més, ha continuat, diu que ho fa per "principis", ja que comparteix la voluntat de fer, de la Patum, una festa "realment democràtica, participativa, horitzontal, inclusiva i igualitària". 

A més, assegura que ho deixa per "dignitat", ja que s'ha creat una "injustícia sense precedents" de la qual no vol ser "còmplice", tot indicant, també, que s'ha "calumniat injustament a tres persones que volien canviar les coses mitjançant la via basada en el diàleg i la democràcia". 

Finalment, però, Vallejo afegeix que plega per "esgotament" i i"impotència", ja que ha intentat dialogar, defensar aquests valors i mediar entre les dues parts, i tampoc ha trobat, en els representants del poble, una "solució idònia" per revertir la situació. Malgrat haver iniciat el sorteig, indica, la solució no ha arribat quan era necessària. 

Per tot això, doncs, deixa de ser membre de la plantilla i demana que, una vegada finalitzada la Patum, es reprengui el procés iniciat pel Patronat de la Patum, i que aquest sigui "un òrgan realment competent per dirimir sobre qualsevol afer relacionat amb la festa". Així doncs, insta que el Patronat "treballi amb valentia", i encoratja els berguedans a "seguir lluitant i implicar-se en la reforma de la Patum". 
 

CARTA de Marc Vallejo, qui es considera el quart expulsat de la comparsa dels Plens