La primera edició de la Swimrun de la Baells viu l'èxit del trail running i la natació, sota altes temperatures

Santi Pellejo es proclama guanyador de la prova, que combina 19 quilòmetres corrent i 3 nedant

Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:43h
Swimrun de la Baells.
Swimrun de la Baells. | Sergi Colomé/Swimrun La Baells
La Swimrun de La Baells que s'ha disputat aquest cap de setmana al Berguedà ha sorprès per la bellesa dels paisatges i l'exigència dels atletes, que han competit en un cap de setmana d'altes temperatures, que ha agraït els moments aquàtics de la cursa. Una prova de 22 quilòmetres i 935 metres de desnivell positiu, amb un circuit que ha combinat trams d'autèntic trail running, amb la natació al pantà de la Baells, la primera via blava no marítima de Catalunya. 

En aquesta cursa, el català Santi Pellejo no ha decebut i, acomplint amb el seu paper de preferit, s'ha proclamat campió de la cursa, arribant primer a la meta de Vilada amb un temps de 2:56:13. La prova, però, havia començat també a Vilada a les 9.00 del matí, amb un recorregut que comptava amb cinc trams de terra i quatre d'aigua, dividits entre 19 quilòmetres per la Serra de Picancel i tres per la Baells. En aquesta, els atletes havien de combinar la multidisciplina amb la tècnica en els dos entorns, en un esport que cada vegada creix amb més ganes, i que agrada, tant als triatletes, com als nadadors i corredors. 
 

Swimrun de la Baells. Foto: Sergi Colomé/Swimrun La Baells


El segon lloc del podi individual ha estat per a Francesc Sala i, el tercer, per a Robert Mayoral. Pel que fa a dones, només hi ha hagut una participant individual, que ha estat Montse Romaní, que s'ha proclamat guanyadora. En la prova en parelles femenina, les primeres han estat Cristina Riba i Maria Jesús Santos, seguides per Marian García i Marina Obradors. En homes, Xavier Garcia i Jordi Agramunt han estat els més ràpids, seguits per Ferran Ribó i Lluís Montades, i José Palma i Carlos Santasusana. Finalment, i pel que fa a les parelles mixtes, els guanyadors han estat Lluís Bartoló i Elena Beltran, i el podi s'ha completat amb Sílvia Monserrate i Sergi Marzo, així com David Álvarez i Mònica López. 

Entre els entorns més destacats de la swimrun hi havia el Molí del Cavaller, el Pont de Pedret i la presa de la Baells, que es trobava gairebé al 100% de la seva capacitat i a 17 graus de temperatura. Després d'aquesta primera edició de la prova, l'organització ha fet una valoració "molt positiva", segons han informat, del que ha estat una "prova diferent", que no només combina la natació i el trail running, sinó que té la muntanya com a protagonista. De fet, han afirmat, la idea era crear una prova "amb desnivell", i en aquest sentit, el feedback per part dels participants ha estat "molt bo".