L'Ajuntament de Berga demana no sobrepassar els horaris de Patum per evitar sobrecostos

A la darrera Patum del mes de maig es van haver de pagar més de 720 euros per seguretat per dues hores i mitja

12 de juny del 2017
Actualitzat el 13 de juny a les 9:51h
Malgrat que molts ciutadans no se n'adonen, l'allargament dels actes de la Patum ocasionen, cada any, un elevat nombre de sobrecostos, que obliguen l'Ajuntament de Berga a sumar milers d'euros al pressupost establert per a la festa. Aquest és el cas, per exemple, del servei que presta una empresa de seguretat en protecció civil, pel qual la regidora de Patum, Mònica Garcia, ja va demanar a les comparses que ajudessin a controlar els tempos de la festa. 

Durant la Patum del mes de maig del 2016, ha pogut saber NacióBerguedà, el consistori berguedà va haver de d'ingressar 726,82 euros suplementaris a Protecció Civil, perquè diferents actes es van allargar, en total, dues hores i mitja més d'allò estipulat. En concret, el Passacarrers de dimecres 25 de maig, que es va demorar una hora i quaranta-cinc minuts a causa de la pluja. A més, també hi va haver un petit endarreriment de quinze minuts durant el Passacarrers de dissabte 27 de maig, i de 30 minuts la Patum completa de diumenge 29 de maig. 

De fet, l'allargament del Passacarrers i dels actes patumaires és una crítica que ja han fet pública diversos berguedans. L'eternització de les Passades s'ha posat, en altres ocasions, sobre la taula, així com la demora entre comparses a la plaça de Sant Pere, a causa de l'elevat volum de gent. 

Amb aquest avís, doncs, l'Ajuntament de Berga ha donat un toc d'atenció, convidant a prendre consciència d'aquests sobrecostos als responsables de les comparses i, per extensió, també a tots els ciutadans.
Arxivat a