L'Exploratori de Recursos de la Natura, guardonat amb un premi de Medi Ambient de la Generalitat

El guardó ha estat pel projecte "SAVEnergy: foment de l'estalvi d'energia a les llars dels joves de secundària" que es porta a terme a Berga

per Redacció , 12 de juny de 2017 a les 15:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Entrega de premis a l'Exploratori de Recursos de la Natura. Foto: Exploratori RN


L'Exploratori de Recursos de la Natura, dirigit per la professora Dolors Grau i el professor Josep Font, tots dos del Departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC i de l’ Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han rebut un dels premis de Recerca, Desenvolupament i Innovació dins del guardó de Medi Ambient 2017, que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 


L'entrega ha anat a càrrec del conseller, Josep Rull, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, dedicat a la connexió de les persones amb la natura. En aquest cas, el guardó ha estat pel projecte "SAVEnergy: foment de l'estalvi d'energia a les llars dels joves de secundària". En aquesta edició, el guardó ha estat atorgat ex aequo a aquest i a un altre projecte de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

"SAVEnergy" és un projecte que té, com a objectiu, portar a terme accions adreçades als joves de secundària per tal d’incentivar l’estalvi energètic en els seus instituts i especialment a les seves llars. En aquest moment s’està fent una prova pilot en dos instituts de Berga, on es compta amb un ajut del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, atorgat a través del Campus d’Excel·lència internacional Barcelona Knowledge Campus (BKC), del qual forma part l’Exploratori. En aquesta prova pilot participen diversos ajuntaments i el Consell Comarcal del Berguedà, que contribueixen en la difusió i en donar visibilitat al projecte, així com en la instal·lació dels equips de control de consum energètic a les llars dels joves. De l’altra, les famílies dels estudiants que participan en el projecte.

 

Participació