Gironella anuncia l'obertura de la piscina amb millores al bar i una cadira per a persones amb mobilitat reduïda

David Font considera que la cadira és un valor afegit i un fet que els permet diferenciar-se de la resta de piscines del Berguedà | La instal·lació oferirà diversos serveis per a persones grans i infants, així com la bibliopiscina | La pista de voleibol es trasllada al costat del pavelló

12 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:25h
Cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda a la piscina de Gironella.
Cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda a la piscina de Gironella. | Aida Morales
L'Ajuntament de Gironella posarà en marxa, aquest proper dissabte, la piscina municipal situada a la zona esportiva, amb millores en aquesta instal·lació, així com a la zona de bar annexa al jardí. Ho han anunciat la regidora d'Esports, Maria Àngels Sallés, i l'alcalde de la vila, David Font, en una roda de premsa on també s'ha informat de la nova cadira que permet l'accessibilitat a la piscina de les persones que no puguin baixar escales o que tinguin problemes de mobilitat reduïda. 

Amb això, ha puntualitzat Font, Gironella vol oferir un servei distintiu al de la resta de piscines de la comarca, convidant tots els ciutadans del Berguedà i rodalies a acostar-se a una instal·lació que, tal com ha recordat, també oferirà activitats lúdiques per a persones grans i petits, i que és una de les poques piscines amb grandària olímpica. 

Enguany, ha informat la regidora, la piscina estarà oberta fins l'11 de setembre, amb entrades i abonaments disponibles a partir d'aquest dilluns, tant a les instal·lacions esportives com a l'Ajuntament, i amb descomptes per a determinats col·lectius, com ara famílies nombroses o persones majors de 70 anys, entre d'altres. A més, cada dia de les 19.00 a les 20.00 hores, estarà oberta gratuïtament, amb diversos carrils de natació per a les persones que vulguin entrenar. 
 

L'alcalde de Gironella, David Font, i la regidora d'Esports, Maria Àngels Sallés. Foto: Aida Morales


Per altra banda, ha explicat, s'han realitzat diverses reformes, com ara canviar algunes rajoles trencades o traslladar la pista de volei que hi havia. En aquest últim cas, doncs, la piscina deixarà de tenir aquest espai integrat, i les persones que vulguin practicar aquest esport ho hauran de fer a les dues noves pistes gratuïtes que hi ha al costat del pavelló. D'aquesta manera, ha remarcat, els usuaris de la piscina no han de patir per possibles cops de pilota, i el bar pot ampliar les seves instal·lacions. 

En aquest sentit, doncs, s'ha tancat una concessió del bar amb les empreses Glaç i Sol i Cel, que disposaran d'un petit pati per als clients de la piscina, i d'una nova zona de terrassa, on abans hi havia la pista de voleibol. A més, s'ha tancat una concessió durant dos anys pel servei de socorrisme, que garantirà tres socorristes especialitzats durant tots els dies i hores en què la piscina estigui oberta, i des del consistori també s'han contractat quatre persones (tres per a taquilla i una per a manteniment), a banda del servei de jardineria i el servei d'aigua. 

Pel que fa a la resta de serveis, ha continuat l'alcalde, s'oferirà la bibliopiscina, classes d'aquagym per a persones adultes durant el matí i natació per a infants durant la tarda.
 

Un usuari de la residència fent ús de la cadira per a persones amb mobilitat reduïda. Foto: Aida Morales


Garantir el dret a la piscina

Segons Font, l'Ajuntament ha volgut fer una inversió important de 6.400 euros (4.050 subvencionats per la Diputació de Barcelona) per garantir que totes les persones que ho vulguin, puguin tenir garantit l'accés físic a la piscina. D'aquesta manera, doncs, s'ha comprat una cadira que ajuda les persones a situar-se a l'aigua, a través d'un braç mecànic. 

Aquesta cadira estarà disponible per a tothom qui ho necessiti, sota la tutorització dels socorristes. Una vegada la persona entra a l'aigua, però, la responsabilitat serà de cadascú, ha precisat Font. 

No obstant això, ha puntualitzat, s'ha considerat important tirar endavant aquest fet distintiu, per tal de fer més accessibles totes les zones del municipi, tal com ja es va fer amb l'ascensor o l'adaptació dels passos de vianants. "Creiem que és un servei afegit que té la piscina de Gironella i que permet diferenciar-nos de la resta del Berguedà", ha afirmat. 
Arxivat a