Els Quatre Fuets desperten les primeres sensacions de Patum a Berga

La pólvora omple el Vall sota una calor xafogosa que recorda els mesos de ple estiu | El tabaler entrega una fotografia d'agraïment a Jordi Camps

11 de juny del 2017
Actualitzat el 12 de juny a la 13:40h
Els Quatre Fuets de Berga
Els Quatre Fuets de Berga | Aida Morales
La Patum ja s'olora, es viu i es palpa a Berga. Després que el passat diumenge es donés el tret de sortida als actes patumaires amb el ple de l'Ascensió i el sonar del Tabal, aquest 11 de juny s'han realitzat, com és tradició, les últimes comprovacions entorn dels fuets que s'utilitzaran durant les festes de Corpus. Ha estat al passeig de la Indústria de Berga, que s'ha omplert de colors i flaire patumaire, enmig d'una calor enganxifosa gairebé d'estiu, i de la mà d'una colla de vestidors de la comparsa dels Plens.

Tot ha començat a les 20.00 hores, quan el Tabal ha sortit puntual de la plaça de Sant Pere i s'ha dirigit fins al Vall. Abans, però, els vestidors han recollit els fuets que s'han provat minuts més tard. Una tradició de la qual no es coneix l'origen exacte, tot i que sí la seva antiga funcionalitat, ja que, en un principi, els fuets s'elaboraven a mà i hi podia haver variacions. 
 

Els Quatre Fuets a Berga Foto: Aida Morales

 
Durant la celebració dels Quatre Fuets, aquests han petat sense problemes, fent sonar i saltar les Maces antigues. Aquest és un dels moments en què surten aquests elements de la comparseria, a diferència del Passacarrers, que és quan surten les més actuals. Noves i velles es troben dijous i diumenge durant la Patum de Lluïment. 

Una vegada s'ha comprovat que funcionen, el Tabal ha tornat a pujar cap a la plaça de Sant Pere i, a l'alçada de la plaça Doctor Saló, s'ha creuat amb el Tabal de la Patum Infantil, que ha realitzat el mateix procediment que les Maces de la gran, però acompanyat dels Àngels. En aquest moment, el tabaler, Xavier Prat, ha entregat un detall d'agraïment a Jordi Camps, d'Artesania Camps, per la tasca que ha realitzat durant anys per la festa berguedana. En aquest cas, es tractava d'una fotografia conjunta.
 

Detall del Tabaler a Jordi Camps. Foto: Aida Morales


Amb els Quatre Fuets, la il·lusió patumaire torna a prendre el protagonisme de la setmana. Una Patum que arriba amb sol i sota altes temperatures, i que es tornarà a viure històrica, amb quatre salts de Plens d'aires diferents. 
 

GALERIA DE FOTOS dels Quatre Fuets

 

Els Quatre Fuets de la Patum Infantil. Foto: Aida Morales

Arxivat a