Patum, castells i sardanes ompliran la Diada dels Quatre Fuets

Diumenge confluiran diverses activitat de caire cultural a Berga

Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:17h
La Diada dels Quatre Fuets estarà, aquest proper diumenge 11 de juny, més nodrida que mai. En aquesta ocasió, serà per la confluència d’activitats culturals, que ompliran Berga de Patum, castells i sardanes. La primera cita, ha recordat l’Ajuntament de Berga, serà a les 11.30 a la plaça de Sant Pere, quan es farà la Diada Castellera amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova. 

Posteriorment, els actes es traslladaran a la plaça Viladomat a les 17.30 hores, quan es realitzarà la 66a edició del Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la Cobla Pirineu, i en col•laboració amb l’Associació Sardanista Cim d’Estela. Això enllaçarà amb els Quatre Fuets a les 20.00 hores. El Tabaler i els portadors de les Maces sortiran de la plaça de Sant Pere i es dirigiran cap a la plaça Viladomat per a realitzar dos salts que serviran per a provar els fuets que s’utilitzaran durant la festa. Seguidament, els nens i nenes de la Patum Infantil faran dues passades més amb la mateixa finalitat.  

A més, durant el cap de setmana també hi haurà diversos actes i exposicions vinculats a la Patum. Per exemple, la Sala d’exposicions del Casino berguedà, situada a la Ronda de Queralt número 25, que acull una selecció de les obres que han participat en el concurs de cartells anunciadors, o les fotografies del vestíbul de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, amb imatges de Marta Pont i Roca.  

Per últim, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet acull una exposició de fotografies de l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) sobre la pujada dels gegants a Queralt el maig de l’any passat amb motiu del 150è i 125è aniversari de les dues parelles de Gegants. 
Arxivat a