SOCIETAT

Comença la segona part de les obres del carrer Jesús del Poble de Calafell

Els treballs comportaran alguns canvis temporals per accedir al nucli del poble

per Llorenç Avinyó , El Vendrell, 17 de juliol de 2017 a les 12:23 |
Obres al carrer Jesús | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell inicia aquesta setmana la segona part de les obres del carrer Jesús, al nucli antic. Completats els treballs del tram comprés entre Mare de Déu de la Cova i Bisbe Català, s’engegaran ara les del tram que va de Bisbe Català al camí del Mas de l’Espasa, que inclou el tram superior del carrer Major, des de la plaça Constitució, i que es prolongaran fins a finals d’octubre.

Hi haurà afectacions en la circulació, que seran importants perquè el carrer Jesús és una artèria principal del nucli del Poble. També quedarà afectat l’accés dels veïns als aparcaments, tot i que no durant totes les obres.

En concret, per entrar al barri venint des de la C-31 i l’autopista, caldrà desviar-se per la  Bòvila, o seguir per la C-31 per entrar per la plaça de les Eres. Pel propi carrer Jesús es podrà circular fins Bisbe Català i girar a l’esquerra per anar cap a l’Ajuntament o a la dreta per baixar, si bé en algun moment de l’obra caldrà tancar aquesta cruïlla.

Durant les primeres setmanes es faran només treballs de demolició i es deixarà el carrer de terra, de forma que es pugui entrar als aparcaments. Però després caldrà tallar del tot l’accès. En el cas del carrer Jesús, serà a partir del 4 de setembre. En el del carrer Major, a partir del 31 de juliol. Aquestes dates són provisionals i estan supeditades a l’evolució dels treballs.

Durant totes les obres, es garantirà el pas de vianants als habittatges, locals i establiments.

A més, amb la reobertura del tram fins ara en obres quedaran desactivats els desviaments que han estat vigents en els darrers mesos. En concret, el carrer Mare de Déu de la Cova recupera tot el sentit ascendent, i el Bisbe Català, el descendent. També es podrà tornar a circular, en sentit ascendent, per Marquès de Samà. En aquest darrer cas, hi haurà alguns talls en les properes setmanes per les obres de la nova biblitoeca a l’edifici El Sindicat, però tot i que poden arribar a durar un dia o dos, no seran permanents.

Les obres les continuarà executant la constructora Becsa, que va guanyar la licitació per un preu de 512.220 euros més IVA. L’adjudicatària va oferir millores per un import de 103.325 euros, consistents a renovar el carrer Marquès de Samà, entre el carrer Jesús i la zona d’aparcament de l’Edifici El Sindicat. La remodelació del carrer Jesús, que inclou el carrer Major i la plaça de Cal Cubano, forma part del Pla de Barris del nucli antic, finançat al 50% entre la Generalitat i l’Ajuntament.

La remodelació segueix el model ja aplicat als altres carrers renovats dins del Pla de Barris. És a dir amb una plataforma única, que acabarà amb el problema de l’estretor de les voreres, i un empedrat de llambordes. A més del paviment, es renoven els serveis públics i desapareix el cablejat aeri. 

L’any vinent es renovarà el carrer Jesús en el tram pendent, és a dir, entre el carrer Mare de Déu de la Cova i la rambla Mossèn Jaume Tobella. La decisió de fer l’obra en dues fases va prendre’s per adequar-la a la possibilitat inversora de l’Ajuntament, però sobretot per limitar al màxim l’afectació a la circulació.

 

Arxivat a:
Societat, obres, poble, calafell
Participació