SOCIETAT

La Bandera Blava ja oneja a les platges de Cunit i de la resta de la comarca

L'Ajuntament de Cunit ha incorporat diverses millores a les platges per millorar-ne els serveis

per Llorenç Avinyo, El Vendrell | 29 de juny de 2017 a les 18:13 |
Bandera Blava a Cunit | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Per segon any, el litoral cunitenc té dues banderes blaves, guardó mediambiental que lliura la Fundació Europea d'Educació ambiental.
Enguany les platges de Cunit tornaran a veure onejar la Bandera Blava, com a símbol de reconeixement de la qualitat ambiental i del compliment d'un seguit requeriments, que es van incrementant any rere any. Aquest és el segon estiu que Cunit compta oficialment amb dues platges, la de Llevant i la de Ponent.

L'alcaldessa de Cunit Montserrat Carreras i el regidor de Medi Ambient Toni Martínez han presenciat l'acte d'hissament de les banderes blaves. El regidor explica que "rebem aquests guardons amb la mateixa satisfació de cada estiu, sabent que la feina feta per a tenir el litoral a punt ha valgut la pena. Aquesta temporada comptem a més amb nous serveis adreçats a les famílies com les noves zones per a la pràctica d'esport i de jocs infantils entre d'altres adequacions dels accesos, punts de recollida de residus, etc".

Disposar de la Bandera Blava significa haver justificat el compliment d'uns estrictes criteris en matèries com: neteja de les platges, serveis, dutxes, WC, passarel·les d'accés, zones adaptades a persones amb mobilitat reduïda, abalisament de la zona de bany, cabals i espigons; salvament i socorrisme, sistemes de senyalització, recollida selectiva de residus, el bon funcionament del sistema de sanejament, i protecció de l'ecosistema litoral.

Aquest any l'ajuntament a traves de la Regidoria de Medi Ambient ha instal.lat 5 nous punts de recollida selectiva i també s'introdueix la recollida de la matèria orgànica a la platja. S'instal·laran 2 dutxes adaptades a persones amb mobilitat reduïda, 2 noves torres de vigilància, 1 nou mòdul de salvament i socorrisme a l'espigó 6 (A l'alçada de la Carrerada Sta Coloma), la modificació de l' emplaçament de 4 torres perquè quedi una torre a l'espai intermedi d'espigons. Aixi hi haurà en total 8 torres. Nous tendalls a les torres de protrecció pels socorristes, entre d'altres.

Els usuaris de les platges podran sol•licitar cendrers per dipositar-hi les restes de cigarretes, fruits secs, xiclets o qualsevol altre residu de volum reduït, que estaran disponibles a l'oficina de Turisme i als punts de socorrisme.

 

Participació