SOCIETAT

La platja de Cunit guanya sorra i la del búnquer del Francàs en perd

La sorra de Cunit procedeix del dragat del Port de Segur, la que es perd al Francàs podria ser l'efecte combinat dels corrents que generen els ports de Roda i Coma-ruga

per NacióBaixPenedès, 28 de juny de 2017 a les 22:13 |
Sorra nova a la platja de Cunit | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ministeri de Medi Ambient i Ports de la Generalitat de Catalunya procediran a l'abocament de sorra provinent de la bocana del Port de Segur, degudament dragada i caracteritzada. L'actuació es realitza per tal que les corrents aportin gradualment el sediment de manera progressiva cap a la costa.
El Ministeri de Medi Ambient i Ports de la Generalitat està dragant la bocana del Port de Segur de Calafell. La sorra obtinguda s'abocarà davant de la costa cunitenca a una profunditat d'entre 3 i 4 metres i a 250 més enllà de la línia dels espigons, és a dir, a uns 450m de la línia de la costa.

Aquesta actuació té prevista una durada d'entre 8 i 10 dies de forma ininterrompuda les 24h del dia. L'abocament de la sorra es farà amb la barcassa de la mateixa draga.

No ha de tenir efectes sobre la platja. La granulometria és molt semblant a la de les platges de Cunit, pel que no ha de suposar canvis ni en el pendent ni en la característiques morfològiques de la platja cunitenca. Mentre durin els treballs periòdicament es revisarà la qualitat de l'aigua, tot i que no ha d'afectar ni a la transparència ni a cap altre paràmetre de l'aigua del mar.

La situació de la platja de Cunit és radicalment oposada a la que es registra a la platja del búnquer del Francàs. Aquesta platja ja ha estat regenerada enguany dues vegades per part del ministeri i totes dues vegades, la segona sense cap temporal, ha perdut la sorra que s'havia afegit. El problema és greu i poidria raure en l'efecte combinat que sobre aquesta platja exerceixen els corrents derivats de la ubicació geogràfica dels ports de Coma-ruga i de Roda de Berà. Si aquest és el cas el problema té mala solució.

 

Participació