SOCIETAT

Calafell recupera 3.000 metres quadrats del Port per fer-hi una zona d'activitats nàutiques

en aquest espai del port ara en desús hi haurà, entre altres propostes, una escola de vela

per Llorenç Avinyo , El Vendrell, 6 de juny de 2017 a les 10:29 |
Port de Segur | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

el ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el contracte amb Port Segur-Calafell SA per arrendar 3.000 metres quadrats del Port de Segur actualment en desús per fer-hi una zona d’activitats nàutiques. La intenció municipal és que aquest espai sigui una base per a les entitats i activitats esportives relacionades amb el mar que existeixen a Calafell i que presti serveis com el d’una escola de vela.

L’Ajuntament, un cop ocupi aquest espai, treurà a subhasta la gestió i explotació la zona d’activitats nàutiques, amb un cànon que haurà de cobrir el lloguer que pagarà l’Ajuntament. A la zona podrà fer-s’hi un edifici de serveis aprofitant l’edificabilitat existent en aquest indret. Podrà tenir fins a 500 metres quadrats i podrà acollir alguna activitat de restauració, a part de les pròpies per al funcionament d’una base nàutica. No hi ha intenció de fer-lo a curt termini, si més no per part de l’Ajuntament. 

En tot cas, l’Ajuntament replantejarà en un futur pla especial la situacio de diversos espais del Port que estan desaprofitats i de quina forma poden rendibilitzar-se. L’objectiu final és dinamitzar el Port perquè deixi de ser un desert de formigó i esdevingui un focus econòmic de primer nivell per a Calafell.

Segons ha explicat en el ple l’alcalde, Ramon Ferré, la idea és que “es creïn també col·laboracions entre les entitats esportives nàutiques de Calafell, la qual cosa fomentarà la convivència i les sinèrgies entre elles”. Ha afegit que “es podran concentrar activitats nàutiques que ara ocupen espais a la platja, que de vegades causen problemes de convivència amb els banyistes. Seran pràcticament totes, excepte el patí català, un tipus d’embarcació que, per les seves característiques només pot estar a la sorra”.

Aquest acord ha estat aprovat amb 12 vots a favor (PSC, PP, UAM, ERC i regidor no adscrit), set abstencions (CiU i Ciutadans) i dos en contra (CUP).

 

Participació