1 de 10
Cultura

Una versió teatralitzada del concert de Pau Casals a la Casa Blanca

Coproduccó del Temporada del Vendrell que commemora els 50 anys de la mort del Mestre

Els actors de l’obra | AV
per Redacció, El Vendrell | 21 de març de 2023 a les 10:45 |

Aquest proper cap de setmana la programació del Temporada té una cita teatral, que s'emmarca en el 50è aniversari de la mort de Pau Casals (1973-2023). 

Concretament, dissabte, a les vuit del vespre s'estrenarà al Teatre Àngel Guimerà «Un concert a la Casa Blanca», una coproducció del Temporada dirigida pel llorencenc Llorenç Rafecas i interpretada pels actors i actriu Mingo Ràfols, Roc Esquius i Mercè Pons.

Pau Casals va oferir un concert a la Casa Blanca, convidat pel president Kennedy. És l'any 1961. Des de l'exili, Casals manté la seva creuada a favor de la pau al món i el retorn de la democràcia a Espanya. Kennedy és la gran esperança per evitar que la guerra freda esclati en una guerra real de conseqüències inabastables.Casals i Kennedy s’admiren. Però tenen idees ben diferents. El món penja d'un fil, i les tisores per tallar-lo estan en ben poques mans. Tots dos miren més enllà i viuen situacions impossibles, dalt d'un escenari. Dues personalitats fortes i convençudes que es van asseure per parlar cinc minuts i en van parlar més de cinquanta.

 

Participació