1 de 10
Societat

Desmantellada una plantació de marihuana en un habitatge de Cunit per segona vegada

Els cossos policials detenen tres persones i comissen 902 plantes, objectes per plantar i uns mil euros en metàl·lic

La plantació desmantellada | GC
per Redacció/ACN, Cunit | 17 de març de 2023 a les 13:15 |

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit han desmantellat la matinada d'aquest divendres una nova plantació de marihuana amb 902 plantes. Per segona vegada, en setze mesos, s'han localitzat aquestes plantes en el mateix domicili del municipi. En l'operació, s'han detingut tres persones, dues d'elles són les mateixes que van ser arrestades el novembre de 2021, quan es van trobar 1.525 plantes. Se'ls atribueix un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. En l'operatiu, també s'han comissat nombrosos objectes relacionats amb la plantació, així com uns mil euros en metàl·lic.

La primera actuació es va fer a finals de novembre de 2021 quan es van comissar 1.525 plantes. Fa uns mesos, agents de la Guàrdia Civil van detectar la segona plantació en el mateix habitatge i aquesta passada matinada han practicat l'entrada a l'immoble. En el registre, s'han intervingut 902 plantes, nombrós material necessari per al cultiu de marihuana, com ara transformadors, llums específics o aparells d'aire condicionat, i gairebé mil euros en metàl·lic. El material confiscat i posteriorment destruït arribava gairebé a les dues tones de pes.

Els agents també tenen constància que els pressumptes encarregats de la plantació han defraudat a la companyia subministradora 244 amperes, que equival aproximadament al consum de 25 habitatges. Els detinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia del Vendrell i se'ls imputen delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

 

Participació