1 de 10
Societat

Calafell amplia les activitats d’estudi assistit als centres educatius

Estan adreçades a l’alumnat amb necessitats d’aprenentatge, per tal que puguin assolir els objectius educatius

Un centre educatiu de Calafell | AC
per Redacció, Calafell | 9 de febrer de 2023 a les 12:13 |

Les activitats d’estudi assistit als centres educatius del municipi s’han ampliat aquest inici d’any. A l’octubre ja van començar a tots els centres de primària, i aquest gener s’han posat en marxa als instituts. A més, s’ha activitat el reforç d’anglès a primària.

Les activitats d’estudi assistit són una acció del Pla Educatiu d’Entorn de Calafell, adreçada especialment als alumnes amb necessitats d’aprenentatge, per tal que puguin assolir els objectius educatius. No són activitats de lliure inscripció, sinó que són els equips docents dels centres els que seleccionen els participants entre els alumnes que poden precisar aquest reforç. És gratuït.

A través d'aquest projecte, els alumnes tenen l'oportunitat d'assistir a tallers de suport a la tasca escolar, centrats en l'aprenentatge i el reforç de les competències bàsiques (llengua catalana i matemàtiques). A més a més, poden adquirir hàbits i tècniques d'organització i estudi. Durant aquest període, el centre afavoreix l'aprofitament de tots els recursos i els espais disponibles per aconseguir els millors resultats (ús de la biblioteca, aules TIC, altres espais comuns…), enguany també de forma adaptada a les limitacions sanitàries.

“Aquestes activitats també busquen afavorir la millora de l’èxit escolar, afavorir la igualtat d’oportunitats i potenciar l’equitat social”, explica la tinent d’alcalde d’Ensenyament de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra. Afegeix: “Un reforç als alumnes que puguin necessitar-lo és, a més, un factor d’equitat en l’educació”.

 

Participació