1 de 10
Mobilitat

La C-32 serà una ronda al seu pas pel Baix Penedès

A partir del gener, l'autopista C-32 serà gratuīta pels desplaçaments interns entre El Vendrell i Cubelles

Casañas i Ferré | AC
per Redacció, Baix Penedès | 30 de novembre de 2022 a les 15:10 |

Els alcaldes de Calafell i Cunit i el Vendrell s'han mostrat satisfets perquè la Generalitat ha respectat el pacte que s'havia assolit feia un mes i mig, amb l'anterior Secretari de Mobilitat, Isidre Gavín. El seu successor, Marc Sanglas, s'havia reunit amb els dos alcaldes, després dels accidents reiterats que havien hagut a la C-31, al seu pas per Cunit, tot i les obres de millora de la carretera i que no han garantit la seguretat dels vianants.

Tant Jaume Casañas com Ramon Ferré, s'han alegrat per l'anunci del Conseller, per totes les entitats i moviments veïnals que els han donat suport i els han acompanyat en la reivindicació, especialment la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat del Penedès. Els dos alcaldes havien assumit el lideratge en les negociacions amb la Generalitat per a fer possible la gratuïtat anunciada.

La gratuïtat d'aquest tram de la C-32 reduirà el pas d'entre 8.000 i 10.000 vehicles diaris que actualment passen per la C-31. Això permetrà revertir aquesta carretera als municipis i passarà a ser un carrer més, facilitant la seva transformació en travessera urbana, pacificant el trànsit, permeabilitzant el seu traçat i donant continuïtat i seguretat al futur carril bici que unirà els diversos municipis.

 

Participació