1 de 10
Cultura

Marc Casellas farà un taller de Pedra seca a Santa Oliva

Tindrà lloc el diumenge vinent i consistirà en la reparació d’un marge

Pedra seca a Santa Oliva | ASO
per Redacció, Santa Oliva | 27 de novembre de 2022 a les 10:53 |

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Oliva organitza pel proper diumenge 4 de desembre a Dos quarts de deu del matí, un taller de Pedra Seca per a tothom que vulgui conèixer i aprendre aquesta tècnica constructiva tant present a casa nostra. L’organització d’aquest taller, que anirà a càrrec de l’historiador Marc Casellas Sequera, es fa amb l’objectiu d’ajudar a transmetre el coneixement de la Pedra Seca i vetllar pel seu valor cultural, històric i arquitectònic.

Amb aquests objectius i vetllant pel manteniment i la conservació de tot el patrimoni arquitectònic construït amb Pedra Seca existent a Santa Oliva, des de la regidoria de cultura s'està treballant en l'elaboració d'una ordenança reguladora de les bases generals per a la concessió de subvencions en l'àmbit de la pedra seca. Properament s'anunciaran les bases de la convocatòria per totes aquelles persones que estiguin interessades en el manteniment i reconstrucció d'elements de pedra seca.

La tècnica de la Pedra Seca fa 4 anys que va ser reconeguda reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El taller que es celebrarà el proper diumenge dia 4 s’emmarca en els actes de celebració de la “Setmana de la Pedra Seca al Baix Penedès” i que comportarà la celebració de 10 activitats relacionades amb aquesta tècnica constructiva en diferents pobles de la comarca.

 

Participació