1 de 10
Societat

Els Gonsers ja compten amb un carrer amb el seu nom a Sant Jaume

El nom del carrer, que estava dedicat al Príncep d’Astúries, es va canviar amb un procés participatiu

Plaça del carrer | ASJ
per Redacció, Sant Jaume dels Domenys | 24 de novembre de 2022 a les 14:39 |
El passat 20 de novembre es va fer la inauguració del nou nom d'un carrer de Sant Jaume escollit a través d'una votació popular promoguda per l'Ajuntament, que substitueix l'antic carrer del Príncep d'Astúries.
 

L'acte va comptar amb la presència de nets i netes dels membres del grup de gralles els Gonsers, visiblement emocionats, que van ser qui van destapar la placa que ja llueix a banda i banda del carrer. Per arrodonir la inauguració el grup de gralleres de l'escola de música Contrapunt van amenitzar l'acte amb peces recuperades d'aquest grup graller molt prolífic a principis del segle XX al Baix Penedès i a les comarques veïnes.
 

Els Gonsers de Sant Jaume dels Domenys es van formar l’any 1895 i van estar actius fins l'any 1934 especialment durant les festes de Carnestoltes, tot i que també participaven en actes religiosos. Es considera que el grup va viure una època daurada del món graller, sent-ne un dels exponents principals i deixant un llegat de partitures que encara es conserven o que s'estan intentant recuperar cent anys després. 

 

Participació