Esports

La cursa de muntanya Historic Trail de Calafell ja té 400 inscrits

Se celebrarà el proper 16 d’octubre, a partir de les 8 del matí

Presentació de la cursa | AC
per Redacciô, Calafell | 17 de setembre de 2022 a les 13:45 |

La 4a edició de la cursa de muntanya Historic Trail de Calafell ja ha assolit els 400 esportistes inscrits, segons s’ha anunciat en la presentació oficial de la prova. Els organitzadors mantindran oberta les inscripcions fins arribar a les 600, xifra que consideren la màxima per poder oferir una jornada esportiva amb totes les garanties de gaudir-ne.

L’Historic Trail se celebrarà diumenge 16 d’octubre, a partir de les 8 del matí, amb sortida i arribada des de la zona de la Bòbila, als peus de l’absis del Castell. I ja podrà fer-se amb total normalitat, després de quedar cancel·lada el 2020 i celebrar-se amb mesures de seguretat, el 2021, a causa de la pandèmia.

Una de les característiques singulars és que el recorregut passa per diferents indrets del patrimoni històric del municipi, on es fan algunes recreacions d’època al pas dels participants. Com en anteriors edicions, hi haurà dues proves. Una de 15 quilòmetres i dificultat elevada, i una d’11 quilòmetres, d’una dificultat mitja i que pot fer-se tant corrent com caminant.

Entre les novetats d’enguany hi ha el fet que el tram central del recorregut, que és també el més difícil tècnicament, es farà en sentit invers al de les edicions anteriors.

La cursa continua apostant també per la sostenibilitat i per reduir la petjada ecològica, ja que discorre, fora d’un petit tram urbà a la sortida i a l’arribada, plenament pel medi natural. Es reaprofiten materials, es minimitza l’impacte i es consciencia els participants per matenir el màxim respecte per l’entorn. No es reparteix cap got ni plat de plàstic d'un sol ús, els trofeus són de material sostenible, els participants porten els seus propis envasos per beure aigua i tot el producte que es fa servir és de km 0.

La cursa compta, en aquest sentit, amb el segell Petjada Verda, que dona suport a iniciatives que vetllen per la sostenibilitat mediambiental.

A més, la recaptació per la venda de samarretes es destinarà a la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer. Aquesta entitat treballa per recollir fons, des de l’àmbit esportiu, per a la investigació del càncer infantil. Aquest 2022, la major part de grans activitats esportives celebrades a Calafell han tingut aquesta mateixa finalitat solidària.

L’Historic Trail és fruit de la col·laboració entre l’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i les entitats locals Esganguelats i Peterols.

 

Participació