Societat

Neix una nova associació per a cuidadors i cuidadores a la Bisbal

L’entitat Amatista vol cuidar de les persones que cuiden altres persones

Àngels Turdiu a l’Ajuntament amb l’alcaldessa | AB
per Redacció, La Bisbal del Penedès | 16 de setembre de 2022 a les 12:12 |

La Bisbal del Penedès compta amb una nova associació gràcies a la iniciativa de la bisbalenca Àngels Turdiu. Es tracta d’Amatista, una entitat que pretén donar suport a persones que tenen la responsabilitat de ser cuidadores principals de familiars. L’objectiu de l’entitat és que els cuidadors i les cuidadores puguin transmutar les estones de malestar en moments de benestar.

Segons l’Àngels Turdiu, poden formar part de l’entitat totes aquelles persones cuidadores de familiars “persones malaltes, que necessitin atenció continuada, malalts de llarga durada, pacients amb malalties greus, persones amb problemes físics o mentals, problemes senils o degeneracions del sistema nerviós, entre altres”.  Turdiu explica que “quan vaig pensar en la creació de l’entitat em feia la pregunta ‘qui cuida el cuidador?’ i l’entitat precisament va néixer d’això, de voler donar resposta a aquesta pregunta”.

Aquesta entitat no té ànim de lucre i organitzarà reunions amb els cuidadors i les cuidadores per parlar, que cadascú pugui expressar el que tingui ganes de dir, el que sent, etc. i per compartir experiències que puguin ajudar els altres. A més, de tant en tant també es comptarà amb la presència de professionals i terapeutes que ajudaran als cuidadors i cuidadores a trobar camins per alleujar les situacions personals i familiars relacionades amb la tasca del cuidador o la cuidadora. 

 

Participació