Societat

Calafell instal·larà plaques solars al sostre del pavelló, una escola i el mercat vell

Al centre esportiu Vilarenc Aqua ja s’està posant un equipament fotovoltaic per a l’autoconsum elèctric

Interior del pavelló | AC
per Redacció, Calafell | 16 d'agost de 2022 a les 12:12 |

L’Ajuntament de Calafell començarà a instal·lar en breu plaques fotovoltaiques als sostres de tres edificis públics: el pavelló poliesportiu Joan Ortoll, el mercat vell i l’escola El Castell. L’electricitat obtinguda serà consumida per aquests mateixos equipaments, però la intenció és que pugui nodrir també altres instal·lacions municipals.

En concret, un 20% de l’energia generada podrà destinar-se a altres equipaments que estiguin a menys de 500 metres. I, efectivament, a poca distància dels tres emplaçaments triats hi ha diversos edificis i serveis municipals que podrien usar aquesta electricitat.

“L’aposta per les energies renovables s’ha de fer per criteris ambientals i de sostenibilitat, però no podem obviar que reduir el cost del consum elèctric és important, més encara en l’actual context d’increment de preus”, diu el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos.

L’Ajuntament preveu anar ampliant la instal·lació de plaques solars a altres edificis municipals. Seguns un estudi realitzat, la superfície utilitzable pot arribar a generar fins a 100 quilovats de potència. Per tirar endavant aquestes actuacions, l’Ajuntament espera rebre subvenció de la Generalitat, però la voluntat és començar immediatament, si cal assumit el cost de l’obra.

D’altra banda, el centre esportiu Vilarenc Aqua ha començat a instal·lar a la coberta de l’edifici plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum d’electricitat. És una mesura d'estalvi energètic que farà més sostenible l'equipament.

 

Participació