Cultura

Comença a Segur de Calafell el 46è Festival de Música del Baix Penedès

També s’inicia el cicle musical de les Nits al Castell

per Redacció, Calafell | 5 d'agost de 2022 a les 13:07 |
Concert a l’esglesia de Segur | AC

Aquest cap de setmana arranca a Segur de Calafell la 46a edició del Festival de Música del Baix Penedès. L’església de l’Assumpció en serà novament l’escenari, com des del primer dia, i amb la mateixa filosofia de tots aquests anys: acostar la música que etiquem com a clàssica al gran públic, mitjançant uns programes a l’abast de tothom i uns preus populars.

Enguany oferirà quatre concerts, els quatre diumenges d’agost a les 22 hores. El 7 d’agost, inaugurarà el Festival l’espectacle “La bella Napoli”, dedicat a la cançó napolitana i dirigit per Albert Deprius. El 14 d’agost hi actuarà una formació habitual del certamen, la Festival Chamber Orchestra, dirigida per Horst Sohm, amb obra de Bach, Haydn, Wagner i Piazzolla. El dia 21 serà el torn del Barcelona Gospel Messengers, dirigit per Ramon Escalé. El festival acabarà el 28 d’agost, amb l’Orquestra Camerata XXI, dirigida per Marta Cardona, amb un programa barroc amb obra de Heinrich Biber i d’Antonio Vivaldi. Les entrades costen 10 euros 

 

Aquest cap de setmana comencen també les Nits al Castell. Consisteixen en quatre concerts de jazz i gèneres emparentats, els dissabtes del mes d’agost, a les 22:30 hores. Enguany, amb el retorn del Mercat Medieval, es recupera el cinquè concert, de música medieval, habitual abans de la pandèmia.

Les Nits començaran el 6 d’agost, amb l’actuació de Dones Strings, una formació que interpreta música recent amb instruments clàssics. El dia 13 els agafa el relleu Jazzul Power Trio, una formació de nu-jazz amb veus i instrumentistes de la nostra comarca, que interpretarà composicions pròpies. El dia 20 passarà pel Castell River Omelet, un trio barceloní d’indie-folk, que presentarà el seu primer disc. I el dia 27, hi actuarà el grup A Contra Blues, dins de la gira pel seu quinzè aniversari.

Finalment, el 3 de setembre, al Castell s’hi farà l’espectacle medieval “Un viatge al passat”, a càrrec de la companyia La Torna. El programa barreja melodies tradicionals i composicions pròpies. En aquest cas, les entrades costen 7 euros 

 

Participació