1 de 10
OPINIÓ

Article de Jaume Casañas: «El Baix Penedès al programa 7 comarques»

Tot i que fa anys que reclama la inclusió, l’autor es felicita pel canvi de criteri de la Generalitat

Programa 7 comarques | GC
per Jaume Casañas, Cunit | 17 de juny de 2022 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La setmana passada va sortir una noticia molt esperada pel Baix Penedès. El programa del foment de l’ocupació i la formació de les 7 comarques, que impulsa el Servei Ocupació de Catalunya (SOC), inclourà la nostra comarca en el seu programa d’actuacions.

El programa de les 7 comarques, era un projecte específic del SOC. El programa té el propòsit d’afavorir la vertebració del territori, compensar les desigualtats i potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori català

És una bona i gran noticia pel Baix Penedès, i una de les demandes que el Consell Alcaldes i Alcaldesses del Baix Penedès va posar en el document base del “Baix Penedès Existeix”.

Recordo el 2014 quan un grup d’alcaldes i regidors vam anar al SOC a reclamar que el Baix Penedès, essent la comarca amb més atur i més castigada per la crisi, entrés al programa de les 7 comarques.

Denunciàvem amb dades una situació comarcal i també reclamàvem l’atenció del SOC, que reiteradament ens negava l’accés en aquest programa.

Han passat 8 anys perquè el SOC ens hagi fet cas. La perseverança, i la unitat d’acció han fet efecte.  Seguirem reclamant el que es nostre, la gent del Baix Penedès s’ho mereix.

 

 

Participació