SOCIETAT

Projecte de prevenció dels abusos sexuals a menors a les escoles de Cunit

Els abusos sexuals a menors existeixen, per això és important prevenir

per Redacció, Cunit | 14 de maig de 2022 a les 12:29 |
Cartell d’un dels tallers | AC

Per tercer curs consecutiu, l’Ajuntament de Cunit, a través de la Regidoria d’Igualtat i Dona, du a terme el projecte de prevenció dels abusos sexuals a menors a les tres escoles d’educació primària del municipi. Fins al 31 de maig es duran a terme tallers de prevenció per a l’alumnat de tercer i cinquè de primària, a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada en aquesta temàtica.

L’alumnat de tercer de primària realitzarà el taller “Les cortines d’aire: un conte per prevenir”. La metodologia utilitzada a l’activitat és la representació animada d’un conte que facilita el col·loqui amb les nenes i els nens assistents.

L’objectiu de l’activitat és conscienciar sobre situacions abusives, mecanismes per demanar ajuda, reflexionar sobre situacions complexes en un ambient lúdic, i sobretot dotar a les nenes i els nens d’eines d’autoprotecció davant una possible situació futura de risc.

L’alumnat de cinquè de primària realitzarà el taller “Acabem la història”, una activitat basada en el teatre social, on dos actors (actor i psicòloga) representen tres situacions que permetran la discussió i aprofundiment de la temàtica de l’abús sexual infantil. I es demana la col·laboració de l’alumnat per acabar la història i prendre decisions sobre què està passant.

Els objectius de l’activitat són visibilitzar l’existència de situacions d’abús sexual infantil; prevenir situacions “incòmodes” i donar eines per poder demanar ajuda.

 

Participació