SOCIETAT

El govern de Calafell anuncia un Pla de Barris per al nucli de la Platja

El projecte passa per renovar carrers i serveis del nucli de la platja amb diners propis i procedents d'altres administracions

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 22 d'abril de 2017 a les 10:12 |
La Platja de Calafell | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El govern de l’Ajuntament de Calafell ha anunciat un projecte de renovació de serveis i carrers al nucli de la Platja, que inclourà polítiques d’integració social i de dinamització econòmica. L’anunci s’ha fet en el ple sobre l’estat del municipi que s’ha fet per primer cop a Calafell, aquest divendres, 21 d’abril. Aquest projecte serà presentat a les convocatòries de subvenció que hi hagi per a la renovació integral de nuclis urbans i similars. Segons ha indicat l’alcalde, Ramon Ferré, “sembla que la Generalitat podria fer l’any vinent una convocatòria de la Llei de Barris. Però també podem presentar el projecte a altres subvencions com el DUSI, del govern central, o a altres que puguin sortir”. Ferré ha afegit que “això no vol dir que no s’inverteixi en altres barris, tot el contrari, amb totes les fonts de finançament que sigui possible, també pròpies. Només que per demanar subvencions hem de presentar projectes que puguin sumar molts punts en la convocatòria”.  L’àmbit d’aquesta actuació seria el comprés entre el carrer Sant Pere i la Carrerada d’En Ralet. En aquest sector es produeix una important desertització comercial, un deteriorament dels espais públics, un envelliment del parc d’habitatges i una forta presència de població immigrant. Són problemàtiques precisament previstes en tota mena de subvencions per a la renovació urbana. En el ple també s’ha anunciat que l’endeutament municipal se situarà enguany mateix en el 75%, objectiu que el govern tenia previst assolir cap al final del mandat. L’endeutament era del 88% el juny del 2015 i actualment és en el 82%.

 

Arxivat a:
Societat, platj, platja, calafell
Participació