1 de 10
TURISME

El Consell Comarcal aprova la construcció de la xarxa d'àrees d'Autocaravanes

Es tracta d’un projecte sostenible que vol desestacionalitzar el turisme a la comarca

Una àrea d’autocaravanes | CCBP
per Redacció, Baix Penedès | 27 d'abril de 2022 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

En el darrer Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès es va aprovar el conveni de col.laboració que regula l’encàrrec de gestió de diversos ajuntaments al Consell Comarcal per tal de tirar endavant el projecte d’Àrees d’autocaravanes al Baix Penedès. Aquest era el darrer pas per iniciar la licitació del projecte i l’execució de les obres per què sigui una realitat.

Hi participen 7 municipis: Cunit, Albinyana, La Bisbal del Penedès, Banyeres, Sant Jaume del Domenys, Bonastre i l’Arboç amb l’objectiu de conformar una ruta dins de la comarca per captar aquest tipus de turisme que està creixent molt tant a nivell local com europeu. El Conseller comarcal de Turisme i Vicepresident del Consell Jaume Casañas ha destacat l’oportunitat de desestacionalitzar l’oferta turística comarcal més enllà dels mesos d’estiu tenint en compte la situació estratègica del Penedès per visitants que estan de camí cap al sud. 

El model d’aquest projecte s’inspira en el model francès, per facilitar l’acolliment d’autocaravanes en espais públics però també privats. Es crearan espais de pernoctació d’autocaravanes en cada un d’aquests pobles i s’adequaran amb la instal.lació d’un punt d’aigua, punt de recollida d'aigües negres i un espai de picnic. Aquestes àrees no busquen ser grans zones de pernocta, si no de petits espais, d’entre 5 i 10 places cadascuna. Seran espais gratuïts, amb arbrat per generar ombra, taules per fer picnic i gestió d’aigües grises i residuals. Els usuaris podran estar-hi un màxim de 48 hores i el manteniment anirà a càrrec de cada ajuntament. La xarxa comarcal s’integrarà a la xarxa d’autocaravanes del Penedès creant un pol d’atracció important.

Per dur a terme el projecte i la construcció dels espais s’invertiran un total de 112.000€, la meitat dels quals, provinents d’una subvenció de la Diputació de Tarragona.

Participació